• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

“Yunus Emre Aslında Ne Dedi?”

“Yunus Emre Aslında Ne Dedi?”
Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi “Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü” öğretim görevlisi Doç. Dr. Kenan GÖÇER’in “Yunus Emre Aslında Ne Dedi?” isimli kitabı Lejand yayınlarından çıktı.

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle Yunus Emre’nin hayatı, eserleri ve düşünce dünyasına ilişkin yayınlar da peş peşe yayınlanmaya başladı.

Bu yayınlardan biri olan ama Yunus Emre’nin tasavvufi ve edebî yönünden ziyade alt başlığa da konu olan  eser “İzonomi Temelli Ekonomi-Politik Yaklaşım” üzerinden okuyucuya önemli mesajlar veriyor.

Eserin tanıtım metninde Ahmet T. Karamustafa  şu ifadelere yer veriliyor: “Kenan Göçer’in Anadolu tasavvuf tarihine, özellikle de Yunus'a, düşünsel bir deney olarak Kojin Karatani’den esinlenerek geliştirip uyguladığı üç hatlı yaklaşım, konuya tasavvufi meşreplerin iktisadi konumlanmalarının ne olabileceği hakkında beklenmedik bir açıdan ışık tutuyor. Kanımca bu, verimli ve zihin açıcı bir deney. Hem Yunus’un hem de gezgin ya da yerleşik derviş takımlarının ekonomi-politik konumları hakkında düşünmek, elde yeterli veri olmadığı dönemlerde bile metinleri aklımızdaki sorulara cevap verecek şekilde “konuşturabilmemiz” için bize yeni ufuklar açıyor. Bir tarihçi olarak beni, özellikle Göçer’in, birikimin dağıtılma alanları (benlik, madde, anlam-mantık, statü-itibar ve dil/lisan) konusunda söyledikleri düşündürdü ve düşündürecek. Şimdilik kendi adıma bu gözle bakıldığında yalnız melametîliğin değil, sûfîlik ve gezgin dervişliğin de yer yer değişik düzeylerde birikimi dağıtma, tam anlamıyla dağıtma olmasa da kırma, çatlatma, aza indirme veya en azından sorgulama potansiyeli taşıdığını söylemekle yetineyim.”

Yunus Emre Aslında Ne Dedi/ Yazarı: Kenan GÖÇER/ Lejand Yayınları/ Sayfa Sayısı: 96/ ISBN:            9786057034618/ Yayın Tarihi:12.03.2021

Bu haber toplam 362 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim