• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Abdullah Işıklar: Gazeteciliğe 4 yaşında başladım

Abdullah Işıklar: Gazeteciliğe 4 yaşında başladım
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ortaklığında "Babıali’de Bir Arif: Abdullah Işıklar" özel etkinliği düzenlendi.

Gazeteci- yazar Abdullah Işıklar, gazeteciliğe 4 yaşında başladığını belirterek, "Memleketim Arapgir'de gördüklerimi aileme haber verirdim. Hükümet konağında askerler saçı sakalı birbirine karışmış bir adamı tutuyorlardı. Babama gidip bunu anlattım. Babam bana, 'O kişi Seyit Rıza. Asmaya götürüyorlar' dedi. Sonra İstanbul'a geldim ve diplomalı gazeteci oldum." dedi.

Sultanahmet'teki Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, "Abdullah Işıklar'ın Cağaloğlu'nda ayrı bir yeri var. Yaşadıklarıyla bu ülkeye değer katan bir büyüğümüz. Yakın dönemin büyükleri hakkında hatıralarını anlattığı bir kitap yayınlandı. Kitapta olduğu gibi burada anlatılacakları da yakın tarihimize ışık tutacak." dedi.

Muzaffer Doğan'ın yöneticiliğini yaptığı etkinlikte konuşan Işıklar, "Müslüman diğergamdır. Bugün buradakiler bunu gösteriyor. Gazeteciliğe 4 yaşında başladım. Memleketim Arapgir'de gördüklerimi aileme haber verirdim. Hükümet konağında askerler saçı sakalı birbirine karışmış bir adamı tutuyorlardı. Babama gidip bunu anlattım. Babam bana, 'O kişi Seyit Rıza. Asmaya götürüyorlar' dedi. Sonra İstanbul'a geldim ve diplomalı gazeteci oldum." diye konuştu.

Arapgir'deyken birçok gazete ve dergiye yazı gönderdiğini dile getiren Işıklar, "İstanbul'da İktisat Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdim. Büyük Doğu dergisinde muhabir olarak çalıştım. Daha sonra Yeni Sabah’ta çalıştım ve 1950’li yılların sonlarına kadar Fetih gazetesini çıkardım." ifadesini kullandı.

Işıklar, ezanın Türkçe okunduğu dönemleri yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Osman Yüksel Serdengeçti, Necip Fazıl, Mehmed Zahid Kotku, Süleyman Hilmi Tunahan, Nureddin Topçu, Sezai Karakoç ve Said Nursi gibi isimleri yakından tanıdım. Birbirlerine hürmet ediyorlardı. Hiçbiri diğeri hakkında kötü bir söz söylemedi. Bu büyükler bizim için önemli örneklerdir."

Etkinlikte, Mustafa Özdamar, Memduh Cumhur, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Mustafa Akkoca, Ayhan İnal ve İlhami Kaya gibi Abdullah Işıklar’ı uzun yıllardır tanıyan yakın dostları, anılarını dinleyicilerle paylaştı.

Etkinlik kapsamında Recep Arslan’ın kaleme aldığı "Gazeteci Abdullah Işıklar Tanıdı, Dinledi, Anlattı / 1937-2017 Yılları Arasında Türkiye’yi Aydınlatanlar" adlı kitap katılımcılara hediye edildi.

 

4-(7).jpg3-(8).jpg8-(1).jpg7-(3).jpg

6-(4).jpg

Bu haber toplam 3083 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim