• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Akif 'in idealindeki genç; Asım´ın Neslidir

Akif 'in idealindeki genç; Asım´ın Neslidir
5.1.2019 tarihinde, Erzurum Şubesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi iş birliği ile vefatının 82.yılnda İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Dr. Öğr. Üyesi Tacettin Şimşek’in ‘Bir Karakter Abidesi Mehmet Akif Ersoy’ başlıklı konferansı ile başlayan anma programını Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Necip Fazıl Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Tacettin Şimşek,  Akif’in şiirlerinden ve hayatından örnekler vererek gençlerin Akif’in işaret ettiği Asım’ın neslini iyi anlamalarını, Akif 'in idealinde ki gencin “Asım´ın Nesli” olduğunu  söyledi.

Akif’i  bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Tacettin Şimşek’in konuşmasının ardından öğrenciler Akif’in şiirlerini okudu ve bestelenmiş şiirlerini seslendirdiler.

TYB Erzurum Şubesi ile Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nin ortaklaşa hazırladığı programa, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, okul müdürleri, M. Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nin yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Bu haber toplam 824 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim