• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Bursa Şubesi’nde Cahit Çollak’a Vefa

Bursa Şubesi’nde Cahit Çollak’a Vefa
TYB Bursa Şubesi’nin kurucularından olan ve geçtiğimiz yıl 8 Ocak 2017’de vefat eden Merhum Cahit Çollak için TYB Bursa Şubesi “Bir vefadır yaşamak” adıyla bir program düzenledi.

Çok sayıda seveninin katıldığı program Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. TYB Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe’nin yaptığı takdim konuşmasının ardından Cahit Çollak’ın Bursa’daki yakın dostlarından, sırdaşlarından olan Prof. Dr. Mustafa Kara hoca kısa ve öz bir konuşma yaptı. "İnsanlar yaşarken kıymeti bilinmelidir. Güzel insanların öldükten sonra kıymetini bilmenin bir önemi yoktur. Öldükten sonra gazel okumaya gerek yoktur. İnsanların kalbi yaşarken alınmalıdır. İnsanlar yaşarken kalbi kırılmamalıdır. Yiğitlik budur, babayiğitlik budur. Öldükten sonra gazel okumaya, ah vah etmeye gerek yok. Büyüklerin kadir kıymeti yaşarken bilinmelidir.
Hal ehli olan insanların halleriyle hallenmek yiğitliktir. Hal ehli insanların halleri muhteşemdir. O hal ile hallenmemiz gerekir. Asıl vazife budur, vazifemizi iyi bilelim" diyen Mustafa Kara “Cahit Çollak hal ehli bir dostumuzdu” dedi.

Okunan Yasin’i Şerif’in ve yapılan duanın ardından Cahit Çollak’ın oğlu Av. Kerim Çollak aile adına bir konuşma yaparak, bu sade programı düşünüp, hazırlayan kurum ve kişilere teşekkür etti.

Sade bir program ile yad edilen Merhum Cahit Çollak’a vefa programına Bursa Milletvekili Av. Osman Mesten, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Abdullah Damar, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Uygar Umut, ağabeyi Vahit Çollak, Oğlu Av. Kerim Çollak, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Şair Metin Önal Mengüşoğlu, Şair İhsan Deniz, Şair Mustafa Muharrem, Dr. Sefer Özdemir, Doç Dr. H.Basri Öcalan, Doç. Dr. İbrahim Keskin, Doç. Dr. M.Fatih Birgül, Dr. Akif Hayta, Dr. Enes Battal Keskin gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda dostu ve seveni katıldı.

Programın sonunda tekrar söz alan TYB Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe, Cahit Çollak için hazırlığı yapılan hatırat/biyografi kitabının da yakın zamanda neşredileceğini belirtti.

dsc_0012-001.jpgdsc_0009.jpg

Bu haber toplam 1220 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim