• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatı Buluşmaları’nın beşincisi gerçekleşti

Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatı Buluşmaları’nın beşincisi gerçekleşti
Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatı Buluşmaları’nın beşincisi gerçekleştirildi.

Çocuk Vakfı, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatı Buluşmaları’nın beşincisinde ‘Kim, Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatı Yazarıdır?’ sorusu etrafında söyleşi gerçekleştirildi.

Çocuk Vakfı Başkanı ve Yazar Mustafa Ruhi Şirin’in öncülüğünde hayata geçirilen buluşma TYB İstanbul Şubesi, Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde düzenlendi. Bu ay beşincisi düzenlenen buluşmada Şirin şunları söyledi:

“Hakiki çocuk edebiyatı yazarı, doğal ortamdaki ipek böceğine benzer. Fakat çocuk dilini sonradan öğrenen yazarlar yapay ortamdaki ipek böceğine benzer. Dolayısıyla gerçek çocuk edebiyatı yazarı rüyasında kelebeği değil, kendisinin kelebek olduğunu görür.”

Türkiye ve dünya edebiyatından farklı teknik ve metotlarla yazılmış ve çocuklarca ortak kabul görmüş yazar-eser örnekleri vererek konuşmasını sürdüren Şirin, ‘Çocuk edebiyatı yazarlığı konusunda ortak kabuller azdır. Fakat en doğru cevabı yine çocuklar verir. Kimin çocuk edebiyatı yazarı olduğunu anlamak istiyorsak, çocukların işaret ettiği yazarlara bakmalıyız’ ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Bu haber toplam 962 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim