• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

DT’nin Yerli Oyun Kararını Destekliyoruz!

DT’nin Yerli Oyun Kararını Destekliyoruz!
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi bir heyet ile bugün Devlet Tiyatroları İstanbul Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı Yazarlar Birliği adına yapılan ziyarette hem yerli yazarlara hem de milli beraberliğe katkı sunacak bu uygulama için kararın arkasında olduklarını belirterek teşekkür etti. Bundan sonra da bunun gibi yerli yazarlara ve Türkiye sanatına katkısı olacak her türlü adımda yazarlar birliği ve ona bağlı STK’lar olarak devlet tiyatrolarının arkasında olduklarını ifade etti.

Zafer Kayaokay: Gerçeği Bildikleri Halde Linç Kampanyası Başlattılar

Devlet Tiyatroları İstanbul Müdürü Zafer Kayaokay öncelikle hakkımızda başlatılan linç kampanyasına sizin aracılığınızla bir açıklık getirmek istiyorum. Sanki yabancı oyunları repertuvardan kaldırıyormuşuz gibi bir aldı operasyonuna başlayan günlerdir bizi tefe koyan medya ve kendine tiyatro sanatçısı adını veren hiçbir üretimi olmayan bir grup mevcuttur. Tüzüğümüzde olduğu gibi yüzde altmış yerli yüzde kırk ise özendirici yabancı oyunlar yine olacaktır. Fakat açılış oyunlarımız yerli oyunlar ile olacaktır. Bunu bilmelerine rağmen sırf muhalif oldukları için kendi sanatçılarımızdan bile bu linç kampanyasına çanak tutanlar olmuştur. Ama Türk halkı bizim yaptığımızı da onları da görüyor. Ben burada olduğum sürece kendi özümüze ait ne kadar oyun varsa halk ile buluşturacağım. Anadoludan kurtuluşa eren Türkiye gerçeği varken bu toprakların gerçek sahiplerini görmemek büyük ihanettir. Dolayısıyla özümüz olan oyunlar öncelikli olarak sahibi olan halk ile bulacaktır. Anadolu özümüzü unutmamalıyız.

İsmail Yeşilbağ: Yerli Yazarların Katilleri Yıllardır Aynı Oyunları Oynayan Sanat Çeteleridir

Ayrıca ziyarette bulunan Yerelden Evrensele Sanat Platformu başkanı İsmail Yeşilbağ 1974 yılından beri Türkiye’de alternatif tiyatro yaptığını ve bir tespitini paylaştı. Bu tespitine göre; yıllardır Türkiye’de yerli yazar yetişmemesinin tek sebebinin sanat çeteleri olduğunu dile getirdi. Bu sanat çeteleri hep aynı yabancı ya da yerli yazarların oyunlarını iyi/kötü ayırt etmeksizin sahnelediğini, doğal olarak yeni yerli yazarlar da oyunlarını sahneletemediği için yazmadığını söyledi. 1974 yılından beri nice keşfettiği yetenekli genç kalemlerin bu çeteler yüzünden bir bir yitip gittiğini söyledi. Son olarak yine izlenimlerine dayanarak ne zaman Türkiye’de darbe, kalkışma gibi büyük bir olay çıkarma hazırlığı yapılsa ilk olarak ya devlet ya da şehir tiyatrolarında bir takım tartışmalar başlatarak sürecin geliştirildiğini aktardı. Doğruları bildikleri halde karalama kampanyası yapanlar bu şer odaklarının askerleridir dedi.

Bu haber toplam 1471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim