• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Edebi tecrübelerimi Kahramanmaraş için kullanıyorum

Edebi tecrübelerimi Kahramanmaraş için kullanıyorum
Araştırmacı-Yazar Serdar Yakar, Kahramanmaraş Şubesinin düzenlediği söyleşi programına konuşmacı olarak katıldı.

22.02.2019 tarihinde Öğretmenevi yanında bulunan ‘Kıraathane’de gerçekleştirilen söyleşiyi Mehmet Yaşar ve Mehmet Raşit Küçükkürtül birlikte yönetti.

Yakar yaptığı konuşmada okuma-yazma serüveni, yayıncılık faaliyetleri, Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürü ile ilgili yaptığı çalışmaları anlattı.

1983 yılında üniversite tahsili için gittiği İstanbul’da yazma iştiyakının kuvvetlendiğini belirten Yakar, bir grup arkadaşıyla birlikte “Huruç” isimli bir dergi çıkardıklarını, bu dergi vesilesiyle Milli Gazetede dönemin Genel Yayın Yönetmeni Sadık Albayrak’ın teşvikiyle kültür-sanat ve gençlik sayfaları hazırladığını aktardı.

Kahramanmaraş Belediyesinde memuriyete başladığı 1992 yılının Eylül ayına kadar 9 yıl yaşadığı İstanbul’da İslam, Kadın ve Aile, Gül Çocuk, Sur, Mavera, Altınoluk, Timaş gibi çeşitli dergiler ve yayın kuruluşlarında yazarlık, editörlük, yazı işleri müdürlüğü gibi vazifeler ifa ettiğini belirten Yakar, memleketi Kahramanmaraş’a döndükten sonra da bu edebia alandaki tecrübelerden hareketle bir yayınevi kurmanın ihtiyaç olduğunu hissederek bir grup arkadaşı ile birlikte “Ukde” yayınlarını kurduklarını söyledi.

Programın sonunda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram, söyleşi programına katıldıkları için Araştırmacı-Yazar Serdar Yakar’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederek “Önemli gün, hadise ve insanları yâd ederken bazen yaşayan değerlerimizin kıymetini bilemeyebiliyor, gözden kaçırabiliyoruz. Serdar Yakar Bey, özelde Kahramanmaraş’ımız genelde ise ülkemiz adına çok kıymetli eserler ortaya koymuş ve çok kıymetli eserlerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Bizler de Serdar Bey’in bu tecrübelerinin kayıt altına alınması ve sonraki nesillere aktarılması adına böyle bir program tertip ettik.” dedi ve bu gibi programlar tertip etmeye samimiyetle devam edeceklerini söyledi.

img-20190226-wa0006.jpgimg-20190226-wa0001.jpg

Bu haber toplam 653 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim