• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Eskimeyen Kitaplar TYB İstanbul’da

Eskimeyen Kitaplar TYB İstanbul’da
Hakan Arslanbenzer TYB İstanbul’da Eskimeyen Kitaplar’ı anlattı.

Avangard Yayınları’ndan çıkan, Hakan Arslanbenzer’in kaleme aldığı Eskimeyen Kitaplar isimli eser üzerine Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde söyleşi gerçekleşti. Moderatörlüğünü Elyesa Koytak’ın yaptığı söyleşi, Eskimeyen Kitaplar’ın yazılış serüveniyle başladı.

Kitabın hikayesini aktaran Hakan Arslanbenzer, ‘Kitabı kaleme alırken olabildiğince öznel ve özgün olmaya çalıştım. Çünkü yaşadığımız çağda ve içinde bulunduğumuz sistemde özne olmamız engellendiği için öznel olmakta da güçlük çekiyoruz.’ dedi.

Eserin bir tür kanon olduğunu ifade eden Arslanbenzer, ‘Batılı kanon örneklerinde Eski Ahit, Yeni Ahit, Odessa gibi Batılılarca kutsal kabul edilen eserlere de yer veriliyor. Dolayısıyla ben de Eskimeyen Kitaplar’a Kitab-ı Mukaddes’i koyarken ilk başta tereddüt etsem de daha sonra koymaya karar verdim.’ dedi.

Buhari’den Ezra Pound’a, Homeros’tan Mehmet Akif’e, Farabi’den Başo’ya doğunun ve batının düşünce ve edebiyat eserlerinin bir araya getirildiği Eskimeyen Kitaplar üzerine yapılan söyleşi, yaklaşık iki saatin ardından katılımcıların sorduğu sorular ve ifade ettikleri görüşleriyle son buldu.

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim