• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

“Eskimeyen Portreler”de Sezai Karakoç Anlatıldı

“Eskimeyen Portreler”de Sezai Karakoç Anlatıldı
Ankara Şubesi edebiyat sohbetlerinde bu hafta “Eskimeyen Portreler” programında şair - yazar ve düşünce insanı Sezai Karakoç anlatıldı.

25.11.2017 tarihinde TYB Mehmet Akif Divanında yapılan Şaban Abak  ve Lütfü  Şehsuvaroğlu konuşmacı olarak katıldığı programın oturumun başkanlığını Halit Özdüzen yapmıştır.

Özdüzen Dinleyicileri selamladıktan sonra konuşmacıların özgeçmişlerini anlattı. Daha sonra Sezai Karakoç’un yaşam öyküsüyle edebiyat ve fikir dünyasındaki yeri ve eserlerinden bahsetti.

Şehsuvaroğlu konuşmasına  Karakoç’un  üniversite yıllarında yazdığı Mona Roza şirini okuyarak başladı. Daha sonra Karakoç’un fikir ve edebiyat dünyasında verdiği eserlerin ülkemizde yeni bir çığır açarak Türk gençliğini o hedefe doğru yönlendirdiğini belirtti. Konuşmasının devamında  Sezai  Bey ile İstanbul ve Ankara’daki görüşmelerini,  anı ve hatıralarını anlattı.

Lütfü Şehsuvaroğlu’ndan sonra söz alan Şaban Abak, Karakoç’un  şiirlerinin  toplumda yeni bir akım oluşturarak o akım içerisinde  pek çok yeni şairlerin yetiştiğini anlattı. Ayrıca şiirleri ile beraber edebiyat ve düşünce dünyasına eserleri ile pek çok yeni mesajlar ve  idealler sunduğunu belirti. Abak sözlerinin sonunda Karakoç’la yaşadığı bazı hatıraları anlattı.

Son    sözleri toparlayan  oturum yöneticisi Özdüzen, 1970’li yıllarda İstanbul’da  Karakoç’la  yaşadığı bazı anılarını anlattı. Toplantının soru ve cevap bölümünde söz alan izleyicilerin sorularını  Şehsuvaroğlu  ve  Abak cevaplayarak oturumun daha da  verimli  olmasını sağladılar. 

Toplantı sonrası izleyiciler büyük  memnuniyetlerini dile getirerek, böyle  güzel  sunumların topluma  çok yararlı olduğunu belirtiler.

aezai-karakoc-sunu-resmi-2.jpgsezai-karakoc--sunum-resmi-4-yazar.jpg

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim