• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Halk Ozanı Gülabi KARASU TYB İzmir Şubesinde

Halk Ozanı Gülabi KARASU TYB İzmir Şubesinde

TYB İzmir Şubesi 4 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 14:15’de Halk Ozanı Gülabi KARASU’yu misafir etti.

Programın amacı Halk Ozanı Gülabi Karasu yaşarken, ezberleyip aklında sakladığı manzume haline getirilmiş bu tarihi bilgileri edebiyatımıza kazandırmaktı.

Gülabi KARASU (DEDE), aslen Erzincan’ın köylerinden olup İzmir’de ikâmet etmektedir. Sunumun konusu, “Peygamberler Tarihi ve Ehlibeyt” idi.Yetmiş yaşın üzerinde, bir halk ozanı olan konuşmacı bu tarihi sürece tamamen kendi hafızasında oluşturduğu şiirlerle anlattı. Yaptığı konuşmanın daha önceden yazılı ve bant kayıtları bulunmamaktadır. Aile efradı ve akrabalarının dışında bu ozanı şimdiye kadar tam olarak kimseler dinlemedi. Okuma-yazmayı askerde öğrenen Gülabi KARASU; şiirleri içten gelen bir coşku ile terennüm ettiğini, Allah’ın lütfu olarak ilhamlar aldığını söyledi. Hz. Ademin Kıssasını, Şid ve Nuh Aleyhi selamın kıssalarını kendine özgü bir anlatımla hikâye edip, arada bir şiirle pekiştirdi.

Şiir olarak anlattıkları orijinal ve kendisine aittir.

TYB İzmir Şubesi bu konuda bir ilke imza atmış oldu. İsteyen dinleyiciler konuşmayı kayda aldı. Konuşma süresi içinde bitmediğinden ileriki tarihlerde tamamlamak amacıyla devamı programlanacaktır.

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim