• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İbrahim Altay TYB İstanbul’da Konuştu

İbrahim Altay TYB İstanbul’da Konuştu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile Basın İlan Kurumu’nun işbirliği ile gerçekleşen “Basın Dünyasından Yüzler Sesler” programının bu ayki konuğu, Sabah Gazetesi Okur Temsilcisi İbrahim Altay’dı.

Okur kitlesi üzerinden medya ahlakı üzerine değerlendirmeler yapan Altay, konuya ilişkin soruları cevaplandırdı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile Basın İlan Kurumu’nun işbirliği ile gerçekleşen “Basın Dünyasından Yüzler Sesler” programının bu ayki konuğu Sabah Gazetesi Okur Temsilcisi İbrahim Altay oldu. Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşide “Medya Ahlakı ve Özdenetim” üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Altay, klasik medya anlayışının yok olmaya yüz tuttuğunu ve bu çerçevede medya özdenetiminde yeterlilik sağlanması için yeni metotlar geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Gazete okurunun tahmin edilir ya da edilemez pek çok şeyden şikayetçi olabildiğini anlatan İbrahim Altay, iletişim araçlarının her türlüsüyle bunu gerçekleştirebildiklerini ve taleplerinin gazetede yansıtılması konusunda hassas olduklarını belirtti. “Gelen tüm mesajları okuyor, aramalara cevap veriyoruz. Buna bağlı olarak okuyucu memnuniyeti değişkenlik gösteriyor. Gazetede gördüğünüz her şey onun içeriğidir ve gazeteyi temsil eder. Okur da bu içeriğin önemli bir parçası.” diyen Altay, medyanın kısa zaman içinde her anlamda ciddi bir değişim geçirdiğine dikkat çekerek bu değişimi özet olarak “Kimsenin özel olmadığı ama aynı zamanda herkesin özel olduğu bir dönem” olarak açıkladı. Devasa medya kuruluşlarının işlevini yitirdiğini söyleyen İbrahim Altay, “Medya eskiden bir göl gibiydi. Gelen haberler tek bir yere dolar ve oradan seçilirdi. Şimdi ise coşkun bir ırmağa benziyor ve ona hâkim olmak mümkün değil. Böylece özdenetim imkânları da azalmış oluyor.” dedi. İstatistikler üzerinden günlük haber akışlarına dair dikkat çekici bilgiler paylaşan Altay, okur temsilcisinin toplumun bakış açısı üzerinden özdenetime katkı sunduğunu belirtti. İnternet dolaşımına konu olan çarpıcı vakalara ilişkin anekdotlar paylaşan Altay, “Az personelle yürütülen medya işleyişinin yükü ajanslara kayıyor ve böylece ajansları payı büyüyor. Sosyal medya dikkate değer biçimde önem kazanırken medyada butik bir anlayış doğuyor. Bu da editörlük müessesini öne çıkaran bir süreç ortaya koyuyor” diyerek Türkiye’deki medya tarihî serencamını ortaya koyan bilgiler verdi.

Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşen program, BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey ve TYB İstanbul Başkan Yardımcısı Bünyamin Yılmaz’ın Altay’a hediye takdimleriyle son buldu.

 

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim