• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Işığın Kaynağı Dergisi’nin Geldiği Nokta

Işığın Kaynağı Dergisi’nin Geldiği Nokta
Işığın Kaynağı Dergisi’nin Geldiği Nokta

TYB İzmir Şubesi’nde 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü, “Eğitim ve Kültür Sohbeti” etkinliğinde İbrahim Ülger ve Ahmet Şahiner “Işığın Kaynağı Dergisi’nin Geldiği Nokta”yı konuştular.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Ülger açık yüreklilikle derginin çıkışını ve geldiği noktayı anlattı. Bu konuda farklılıklar üzerine konuşmasını sürdürdü. “Kesinlikle yazarların kendi fikirleriyle ve olduğu gibi kabul ettik. Bu sebeple de okuyucular tarafından dışlanmadan kabul gördü. Tabi ki derginin bir politikası vardı. Her görüşe, her fikre, inanca saygılı olmak çok önemliydi. Başlarken prensiplerimizi açık açık koyduk; hakaret, saygısızlık, kabalaşmak, öteleştirme olmayacaktı. Ülkemizdeki bütün güzelliklere sahip çıkıp bir kültür, edebiyat, sanat, düşünce hareketi olacaktık. Öğle de oldu,” diye konuştu.

Derginin Yayın Kurulundan Ahmet Şahiner konuşmasında; “Rant olmazsa ilgi olmuyor. Edebiyat dergilerinin devlet desteği alamadıkları için devamlılığı çok zor oluyor. Ne yazık ki düşünmeye önem verilmiyor kişilere önem veriliyor. Işığın kaynağı dergisi bir siyasi hareket değildir Geldiği nokta olarak da bunu görmek mümkün. Değişik fikirler, düşünceler yer aldı. Kimse yadırganmadı. Şimdi bu hareketi örnek alanlar var, ” diye sözlerine devam etti.

Salonda bulunanlardan, Mehmet Çoban, Sabahat Güner, Harika Erdemir, Mehmet Yazıcı, Ahmet Dinç söz alıp düşüncelerini söylediler. Karşılıklı tartışmalar da oldu. Sonunda bu derginin aynı çizgide devam etmesine karar verildi.

Bu haber toplam 1007 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim