• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

İzmir Şubesinde Araştırmacı Yazar M.Ozan Semerci Sohbeti

İzmir Şubesinde Araştırmacı Yazar  M.Ozan Semerci Sohbeti
TYB konuşan Araştırmacı yazar M.Ozan Semerci :“DÜNYADA TÜRKLER ADALET VE MERHAMETİN SESİ OLACAKTIR”
  • 21. Asrın hastalığı ve dünyanın içinde yaşadığı sıkıntılara temas eden Araştırmacı-Yazar M.Ozan Semerci, 21.asrın Türk asrı olacağı sözlerine analitik olarak din, siyaset ve ekonomi üçgeninde mazide ve müstakbeldeki yaşanan ve yaşanacak olaylar perspektifinden değerlendirdi.
  •  
  • Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinde Cumartesi Kültür sohbetleri kapsamında konuşan yerel tarih araştırmacısı M.Ozan Semerci 21. yüzyılın siyasi, dini ve ekonomik yönden pek çok gelişmeleri beraberinde getireceğini, bu asrın dünyada Türk asrı olacağını ifade etti
  •  
  • Türk milletinin yönetim anlayışının merkezinde insan olduğuna temas eden Semerci “Türk milletinin yönetiminde her zaman Şeyh Edebali’nin ifadesini görürsünüz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın temel felsefesi olmuştur. İnsanın mutluluğu huzuru barış ve medeniyette gizlidir” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinde konuşan Araştırmacı Yazar M.Ozan Semerci dünyanın bir arayış içinde olduğunu ifade ederek “Dünyada Türkler adalet ve merhametin sesi olacaktır” dedi.

Cumartesi Kültür sohbetleriçerçevesindekiprogramın bu haftaki konuğu yerel tarih araştırmalarıyla tanınan M.Ozan Semerci “21.Yüzyıl Türk Asrı olacaktır” temalı konferansındaoldukçaiddialı konuşmalar yaptı.

21. Asrın hastalığı ve dünyanın içinde yaşadığı sıkıntılara temas eden Semerci 21.asrın Türk asrı olacağı sözlerine analitik olarak din, siyaset ve ekonomi üçgeninde mazide ve müstakbeldeki yaşanan ve yaşanacak olaylar perspektifinden değerlendirdi.

Dünyada son yüzyılda yaşanan kaoslaradikkatçeken Semerci dünyanın bir kurtarıcı aradığına dikkat çekerek “Dünya artık huzursuz,pek çok ülke sömürünün,zulmün pençesindeinlerken yaşadıklarının içeride değil dışarıdan kaynaklandığını anlamış durumda. Buna son vermek istiyorlar ama güçleri yetmiyor. Kapitalizm buna izinvermiyor. Kıpırdanan ülkenin başına ihtilallerle tokmağı vuruyor. Artık dünya bu zulmü durduracak bir lider bir güç arıyor. Ama ufukta şimdilik bulamıyor. O zaman ne yapılacak tarihe bakışacak. Tarihte de dünyanın karşısına Türk milletinden başkası çıkmıyor.Selçuklular ve Osmanlılarla tarih sahnesinde Türklerin hâkim olduğu döneme bakıldığında huzur, barış ve refah bulunmakta. O asırlarda adalet, hoşgörü ve insanlıkvar ”dedi

Türk milletinin yönetim anlayışınınmerkezinde insan olduğuna temas eden Semerci “Türk milletinin yönetiminde her zaman Şeyh Edebali’nin ifadesini görürsünüz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın temel felsefesi olmuştur.İnsanın mutluluğu huzuru barış ve medeniyette gizlidir.Türk idaresinde insan öne çıkmıştır. Daima adalet ve hoşgörü ile idare edilmiş. Gücünün yetmediği yerde deki insanlarında haklarını aramış bir milletten bahsediyoruz. Dünyanın neresinde olursa oldun, hangi din ve ırka mensup olursa oldun mazlum milletlerin haklarını aramak Türk milletinin en temel özelliği olmuştur” dedi

Dünyanın dini açıdan da Türk milletinin mutedil din anlayışına ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Semerci aşırılıklardan kaçınan farklı dinlere müsamaha ile yaklaşan bir anlayışın izlerini Türk milletinin hâkim olduğu asırlarda yaşandığını ifade etti.

Stratejik olarak tarihi ipek yolu üzerinde bulunan Türkiye’nin gelecekte de ekonomik anlamda önünün açık olduğunu söyleyen Semerci Avrupa’nın ihtiyacı olan enerji hatlarının Türkiye üzerinden geçmeye mahkûm olduğunu kaydederek “Türkiye bu yönüyle Avrupa’nın kilit ülkesidir. Onun için gezi olaylarıyla başlayan süreçte bu özelliği dolayısıyla Türkiye’nin önünün kesilmek istemediğini görmemek için kör olmak gerek ”dedi.

Türkiye’nin mutlaka bu süreçlerde birlik içinde olması gerektiğine tarihten örnekler vererek ifade eden Semerci “ Türk halklarının celladı yine Türk halkları olmuştur.Hacı Bektaş Veli’nin ifadesiyle Birolalım, iri olalım diri olalım! Bu ülkenin önünü kimse kesemez. Dünya Türk’ün merhametli, adaletli,vicdanlı sesinin yükselmesini bekliyor” dedi.

 
Bu haber toplam 1179 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim