• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir Şubesi'nde Mehmet Akif Anıldı

İzmir Şubesi'nde Mehmet Akif Anıldı

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi’nin “Geleneksel Cumartesi Kültür Sohbetleri” kapsamında düzenlediği programlarının bu haftaki konusu “Mehmet Akif Ersoy” oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necdet Şengün’ün konuşmacı olarak katıldığı programı şube üyeleri ve misafirler ilgiyle izledi.

Programın açılış konuşmasında şube üyesi Şair-Yazar Zeynep Kahraman Füzün, “Türkiye Yazarlar Birliği’nin değerli üyeleri, sayın başkanım, kıymetli misafirlerimiz; şubemizin gerçekleştirmiş olduğu “Geleneksel Cumartesi Kültür Sohbetleri” programlarımızda 2017 yılının son sohbeti için toplanmış bulunmaktayız. Bu dönem sohbetlerimizin açış konuşmalarında, 2017 yılının “Türk Dili Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla “Türkçe” üzerine konuşuldu. Benim için Türkçe hayatımın vazgeçilmez değeridir. Ben Türkçe düşünür, Türkçe konuşur, Türkçe yazarım. Türkçenin dil olanakları, edebi kullanımı, ahengi, şiire yatkınlığı, duygulara hitap etme gücü tartışılmaz gerçeklerdir…” dedikten sonra kısa bir konuşma yaptı.

Açılış konuşmasının ardından sözlerine başlayan Doç. Dr. Necdet Şengün; Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat”ından örnekler verdi; “Mehmet Akif Ersoy, şiirlerinde İslam’ı merkeze almıştır. Döner dolaşır konuyu İslam’a getirir. Şiirlerinde dönemin insanına eleştiri de vardır. Müslümanların uykuda olduğunu dile getirir. Onun yüreğinde yaşadığı yangın halini şiirlerinde görebiliriz,” dedi.

Konuşma sonrasında üyelerin Mehmet Akif Ersoy ile ilgili duygu ve düşüncelerini belirttiği program Şube Başkanı Mahir Adıbeş’in konuşmacıya takdim ettiği katılım belgesi ile sona erdi.

Bu haber toplam 786 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim