• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

İzmir'de Şiir Buluşması

İzmir'de Şiir Buluşması
İlk defa sıcak bir akşamüzeri Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi’nde şiirle muhabbet edildi.

16 Haziran 2015 tarihinde saat 18.00 sıralarında şairler ve şiir sevenler bir araya geldi.   İsteyen kendi şiirini isteyen bir ustanın şiirini okumakta serbesti. Öyle de oldu. 

Sezai Aslan geceye damgasını vuran bir sürpriz yaptı, katılanlara. Türk Edebiyatı Dergisi’nin 500. sayısını getirdi ve ondan bir şiir okudu. Levent Ertekin ise şiir yazamam diyenlerdendi ama “Ben de Çocuk Olmayı Özledim” başlıklı şiiri herkesi çocukluğuna götürdü. Mehmet Çoban’ın manzumesi bize şiir geçmişimizi bir daha hatırlattı. Kâmil Yüce yıllar önce yazdığı şiirleri ezbere sundu. Romancı Mehmet Yazıcı vurgularıyla şiirde de iyi olduğunu gösterdi. Harun Özdemir hazırlıklı gelerek şiir meclisine nasıl gidileceğini bize öğretti. Naci Gümüş öğretmen olması hesabıyla bize bol bol şiir konusunda bilgi verdi. Çok heyecanlıydı. Lale Ertekin bu sefer şiir okumaktan kendini sıyıramadı; telefonunun şarjı bitsin diye dua ediyordu. Aslında Levent şiirlerini gizlice dosyalayarak getirdiğinden kurtuluş için fazla şansı olmadığını biz o anda hatırlattık.  

Bu şiir akşamı güzel muhabbetlerle son buldu. Yaklaşık iki buçuk saatlik bir şiir sohbeti oldu han kapanmayacak olsaydı daha çok devam edecekti.  

İkinci “Şiir Buluşması” sonbaharda yapılmasına karar verildi. 

Şiir Sohbetine Katılanlar: 

Esen Yılmaz 

Harika Erdemir 

Harun Özdemir 

Kâmil Yüce 

Lale Ertekin 

Levent Ertekin 

Mahir Adıbeş 

Mehmet Çoban 

Mehmet Yazıcı 

Naci Gümüş 

Sabahat Güner 

Sezai Aslan 

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim