• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Konya Şubesinde “Din ve Dış Politika” Konuşuldu

Konya Şubesinde “Din ve Dış Politika” Konuşuldu
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile Konya Büyükşehir Belediyesinin birlikte düzenlediği 2017 yılı bilimsel ve kültürel etkinliklerine Konya İl Halk Kütüphanesinde devam edildi.

25 Kasım 2017 Cumartesi günü yapılan toplantıya konuya ilgi duyan seçkin bir topluluk katıldı.

Karaman Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar “İslam’ın politik bir görüşünün olup olmadığı tartışılıyor. Hıristiyanlık ve Yahudiliğin bir siyasi görüşü olacak ancak İslamiyet’in olmayacak, bu mümkün değildir. ”dedi.

İSLAM’IN HAYATIN HER SAFHASINDA PRENSİPLERİ VARDIR

Fikret Karapınar “Dinin kuşatıcı bir yapısı vardır. Din kendisini güncelleyerek dış politika konusunda ilke ve prensipler sunmaktadır. Peygamberimizin 23 yıllık risalet döneminde 53 gün savaş durumundadır. Çağrı filminde olduğu gibi sürekli savaşan bir peygamber göstererek Batılıların tuzağına düşüyoruz. Peygamberimizin gazvelerinde ölen kişi sayısı iki taraftan toplam bin kişiyi bile bulmaz. ”

Karapınar konuşmasında Müslüman dünyasında oluşturulan hareketleri şu şekilde sıraladı :

“IŞİD, Taliban, Tahirü’l Kadri, Eşkinazi, Baltacılar’dır. Bu hareketlerin iyi incelenmesi gerekir. Oryantalizm bir sömürge hareketidir. Bunların siyasi emelleri vardır.”

PEYGAMBERİMİZE SALDIRIYA GEÇTİLER

Karapınar “ Peygamberimize saldırılar sadece Batı’da değil, içimizde de yapılıyor. Endonezya’ya giden müsteşrikler yerle dilleri bile konuşabiliyorlar. Bizim çeşitli dilleri bilen sosyal bilimcilere ihtiyacımız var. Sadece İngilizce bilen sosyal bilimcilerle politika üretemeyiz. İslami bir dış politika üretmek zorundayız.Din, insanoğlunun kendi hem cinsi ve varlıklarla ilişkisini düzenleyen değerler manzumesidir. Din insanı bireyden başlayarak inşa eder. Bireysellik insanı yok eder. İslam insanı iradeli bir varlık haline getiriyor. İnsanlar üzerinden yapılalar dine yamanıyor. Günümüzde oryantalist bakış açısıyla olayları değerlendiriyoruz.”

BU TOPRAKLARDA YAŞAMAK İSTİYORSAK CİHAD RUHUNU KAYBETMEMEMİZ GEREKİR

Karapınar “Cihad, mücadele etmek anlamındadır. Osmanlı asla sömürgeci olmamıştır. Gayrimüslimlerden alınan cizye onun can ve mal güvenliğini sağlamak içindir. Bizim onlara uyguladığımızı şimdi onlar bize uygulamışlardır. Osmanlı olmasaydı Ortodoksluk olmayacaktı. Protestan hareketi üçüncü bir bloğu oluşturmuştur. Osmanlı dengeleri iyi kurmuştur. ”

Fikret Karapınar bir dış politikacıda olması gerekenleri şu şekilde sıraladı: Yahudilik ve Hristiyanlığı mezheplerine kadar bilmeliyiz. Ahlaklı olmalıyız. Verdiğimiz sözü tutarak ahde vefa göstermeliyiz. Kalpleri fethetmeliyiz. 150 yıldır özne durumunda değiliz. Tekrar özne olmak istiyorsak ilim adamı yerleştirmeliyiz. Politik teoloji adıyla yeni alan oluşturmalıyız. Sosyal bilimler alanında insan yetiştirmeliyiz. Bu alanda çalışacak gençlerin elinden tutmalıyız.

Konuşma sonrasında Prof. Dr. Fikret Karapınar’a günün hatırasına TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi eğitimci yazar Duran Çetin tarafından Katılım Belgesi takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminden sonra etkinlik sona erdi.

din-politika2.jpgdin-politika3.jpg

Bu haber toplam 880 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim