• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Konya Şubesinde “Şehirler Arasında” Kitabı konuşuldu

Konya Şubesinde “Şehirler Arasında” Kitabı konuşuldu
Hatice Tekin: “Edebiyat ortam işidir.”TYB Konya Şubesinin İl Halk kütüphanesinde düzenlediği programda konuşan Öykücü Hatice Tekin, “Şehirler Arasında” konulu bir konferans verdi.

1966 yılında Konya’da doğan ve Konya’nın gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı olduğu yıllarda, geniş bir ailenin içinde büyüdüğünü ifade eden Hatice Tekin halen İstanbul’da yaşamını sürdürdüğünü ve yaşamından edinimlerini öykülerinde kullandığını söyledi.

Edebiyatın bir ortam işi olduğunun, kendisinin meslek lisesi mezunu olmasına rağmen yazarlığı İstanbul’da şair ve yazar Ali Ural’ın atölyesinde öğrendiğinin altını çizen Tekin, yazdıkları öykülerin Kitaplık, Hece Öykü, Akademik Sayfalar, Nihayet, Edebiyat Ortamı, Post Öykü, CF, Karabatak ve Mahalle Mektebi gibi dergilerde yayınlandığını ve “Şehirler Arası” ismiyle bir kitapta toplandığını söyledi.

Üç bölümden oluşan Şehirler Arası kitabında Konya folklorunun, günümüzde kullanılmayan ama orta yaş ve üstü kişilerin hafızalarında canlılığını koruyan örf ve âdetlerin, arabaşı, bütümet, köpük gibi yöresel lezzetlerinin, yüzerlik gibi çeşitli inanışların, şivlilik gibi geleneklerin, bir sonraki neslin hiç duymadığı Konya yöresine ait pek çok deyim, söz ve türkünün yer aldığına dikkat çeken Yazar Hatice Tekin, en büyük kaynağının annesi olduğunu söyledi.

 TYB Konya Şubesi Başkan Vekili Prof. Dr. Hayri Erten, TYB Konya Şubesi yönetim kurulu üyeleri, yazarlar, öğrenciler ve kültürseverler'in yoğun katılımıyla gerçekleşen programda konuşmacı Hatice Tekin’e günü anısına Katılım Belgesini TYB Konya Şube Başkan Vekili Prof. Dr. Hayri Erten ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci takdim etti. Yazar, program sonunda okuyucularına kitap imzaladı.   

kuran-sunnet-1-001.jpg

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim