• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mobbing davaları artıyor

Mobbing davaları artıyor
Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum Şube Başkanı Jale Hülya Alcan, Erzurum Şubesi Kadın Kolları tarafından hazırlanan “Kadın Yöneticiler Konuşuyor” programına, konuk oldu.

6.01.2019 tarihinde düzenlenen etkinlikte konuşan Alcan, son yıllarda mobbingle konusunda ciddi şikâyetlerin olduğunu ve ilerleyen dönemlerde de tazminat davalarının artacağını dile getirdi.

Dünya’da, Türkiye’de mobbing uygulamalarından örnekler vererek; Erzurum’da yürüttükleri çalışmaları anlatan Alcan: “Mobbing uygulayana “zorba” uygulanana “mağdur” deniliyor. 1’den 5’e kadar numaralandırdığımız mağdurların şikayetleri ile ilgili en büyük sıkıntıyı şahitlik edilmesi noktasında yaşıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki mobbing şikâyetlerini genelde mahkemelere taşıyoruz. Özel sektörde ise bu durum büyük tazminatları gerektirecek kadar ciddi şekilde yapılıyor. Avukatlarımız ile takip ettiğimiz mobbing davaları maalesef gittikçe artıyor.” dedi.

Programa, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Kerem Karabulut, Mobbing İle Mücadele Derneği Erzurum Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmacı Jale Hülya Alcan’a Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ömer Özden tarafından günün anısına plaket taktim edildi.

tybmobing4.jpgtybmobbing5.jpg

Bu haber toplam 804 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim