• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Mustafa Baki Efe, Güven Tazeledi

Mustafa Baki Efe, Güven Tazeledi
18 Ocak 2020 tarihinde Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde yapılan TYB Bursa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan konuşmaların ardından Divan Başkanlığına Şair Yasin Doğru, katip üyeliklerine ise Yener emer ve Çağan Azizoğlu seçildi.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından yapılan seçimde TYB Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Bâki Efe olurken, bütün üyelerin oybirliği ile seçilen yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Kara, Metin Önal Mengüşoğlu, İhsan Deniz, Mustafa Muharrem Tüfekçi oldu. Denetim Kuruluna ise; Doç.Dr. Hasan Basri Öcalan, Dr. Enes Battal Keskin ve Mustafa Başpınar seçildi.

Şube başkanlığına tekrar seçilen Dr. Mustafa Bâki Efe yaptığı konuşmasında; “Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi 1994’de kurulmuş ve bu yıl kuruluşunun 25. yılıdır. Bugüne kadar Akif Durmuş, Cahit Çollak, Prof. Dr. Mustafa Kara, Yasin Doğru, Mustafa Muharrem Tüfekçi, Doç. Dr. M. Fatih Birgül, Dr. Enes Battal Keskin, Dr. Mustafa Bâki Efe, M.Çağan Azizoğlu Şubemizde başkanlık görevini ifa etmiş isimlerdir. Türkiye Yazarlar Birliği  ülkemizde bütün şubeleriyle birlikte yaptığı nitelikli hizmetlerle kültürün, edebiyat ve sanatın merkezi olan bir sivil toplum kuruluşu olarak adından söz ettiren bir birliktir. TYB Bursa Şubesi’nin 25 yıldır Bursa’nın irfanına, edebiyatına, kültürüne yaptığı katkılar bilenlerce malumdur. Bundan sonra da nitelikten ödün vermeden, yol arkadaşlarımızla birlikte, aynı yolda yürümeye devam edeceğiz ve asla popülist davranmayacağız. Resmi ve sivil paydaşlarımızla istişare ederek Bursa için en güzelini yapma gayretinde olacağız. Üyelerimiz ve mensuplarımız bu şehrin düşünen, yazan kültür adamları, kaybolan kıymetlerimizin ızdırabını çeken mühim şahsiyetleridir. Bu bakımdan Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi korunması ve yaşatılması gereken bir sivil toplum kuruluşudur. Kurulduğu günden bugüne şubemize destek olan, maddi manevi katkı sağlayan, bugünlere gelmesinde emeği olan başta merhum Cahit Çollak ağabey olmak üzere bütün dostlarımıza müteşekkiriz.” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kara, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Metin Önal Mengüşoğlu, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Uygar Umut, Dr. Enes Battal Keskin, Mehmet Çağan Azizoğlu da yaptığı konuşmalarında TYB Bursa Şubesi’nin önemine ve faaliyetlerine değindiler.

TYB Bursa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu yapılan dilek ve temenni konuşmalarının ardından sona erdi.

Bu haber toplam 671 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim