• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Necip Fazil Kısakurek TYB İstanbulda

Necip Fazil Kısakurek TYB İstanbulda
Yakın tarihimize sanatıyla, fikriyle, hareketiyle damga vuran şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 33. yılında TYB İstanbul şubesinde anılacak. Gençler ve gençlik temalı etkinlik, gençlerin Necip Fazıl'ı tanıması için özel bir anlam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, edebiyatımızın ve düşüncemizin önemli temsilcilerinden Necip Fazıl Kısakürek'i vefatının 33. yıl dönümünde özel bir etkinlik ile anacak.

“Necip Fazıl'ın Gençleri Gençlerin Necip Fazıl'ı” temalı etkinlik, 14 Mayıs Cumartesi günü TYB İstanbul Şubesi'nin merkezi olan Sultanahmet'teki Kızlarağası Mehmet Ağa Medresesi'nde 14.00'te başlayacak.

Etkinliğin söyleşi bölümünde, İstanbul'daki üniversitelerde okuyan öğrenci temsilcileri ve gençlik başkanları Necip Fazıl'ın gençlere bakışı ile kendi dünyalarındaki Necip Fazıl'ı anlatacak.

Ayrıca Necip Fazıl'ın “Büyük Doğu” düşüncesi etrafında süren mücadelesi, konferansları, kitapları ve şiirleri üzerinde de konuşularak üstadın bütün kuşaklar üzerindeki etkisi tartışılacak. Program kapsamında, Kısakürek'in hayatından kesitler sunan belgesel gösterimi ve onun şiirlerinin okunacağı şiir dinletisi yapılacak.

Akabinde ise “Necip Fazıl Fotoğrafları ve Büyük Doğu Dergisi Kapakları Sergisi” gezilebilecek.

Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek olan “Necip Fazıl Özel Etkinliği”nde müzik dinletisi de olacak.

Yazının devamı için: http://kulturgundemi.com/edebiyat/necip-fazil-kisakurek-tyb-istanbulda-haber-26945#sthash.3H3nx7zB.dpuf

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim