• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Prof. Dr. Cevat Akşit TYB İstanbul'da Konuştu

Prof. Dr. Cevat Akşit TYB İstanbul'da Konuştu
İslam hukuku profesörü Cevat Akşit TYB İstanbul’da gençlerle buluştu.

Yedi Hilal’in üniversite birimi öğrencileri Ceza Hukuku Okumaları’nın sonuncusunu Prof. Dr. Cevat Akşit’le Türkiye Yazarlar Biliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirdi. Gençler, İslam hukuku profesörü Akşit’in tahlil konuşmalarını ilgiyle takip etti.

İslam Ceza Hukuku ve İnsani Esasları isimli eseri etrafında ve gençlerin soruları çerçevesinde gerçekleşen programda Akşit, “Sahabelerin başından geçen olayları anlatınca onlara dil uzatmayın. Onlar kobaydır. Geçmişten bugüne ve kıyamete kadar yaşanmış ve yaşanacak olan olaylar için örneklik teşkil ederler. Bütün bir Asr-ı Saadet ve ashab böyledir. Çünkü ceza kanunlarından maksat toplum düzenini sağlamaktır” diyerek şöyle devam etti, “Kısas gerektiren bir cezada şahıs razı olmadığı sürece kısasın hükmü kaldırılamaz.”

Akşit, yaklaşık bir buçuk saat süren programın bitiminde söz konusu eserini gençler için imzaladı ve program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Bu haber toplam 1165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim