• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Prof. Dr. Nazım Elmas: Gençlere edebiyat etkinlikleri düzenleyeceğiz

Prof. Dr. Nazım Elmas: Gençlere edebiyat etkinlikleri düzenleyeceğiz
Türkiye Yazarlar Birliği’ nin 14. şubesi Giresun’da açıldı. Kuruluş çalışmalarının tamamlanarak ilk genel kurulun yapıldığı şubede, Prof. Dr. Nazım Elmas TYB Giresun Şube Başkanı seçildi.

Elmas, şubede yapacakları çalışmalarla ilgili sorularımızı cevapladı.

                  

- Kendinizle ilgili bilgi verir misiniz?             

Giresun’da doğdum. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1980 yılında mezun oldum. Liselerde edebiyat öğretmenliği yaptım. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden 1992 yılında mastır derecesi aldım.  1993 yılında Giresun Eğitim Fakültesi’nde okutman olarak göreve başladım. Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda sürdürdüğüm doktora çalışmasını 1997 yılında aynı üniversitede tamamladım.      2003-2007 yıllarında Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptım. Müdürlüğümün son yılında Milli Eğitim Bakanlığında Milli Eğitim Akademisi kanun tasarısı ve yapılandırılması ekibinde görev aldım.

2008 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent oldum. 2011 yılı Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı görevlendirmesiyle Almanya’ya gittim. İki yıl süreyle Almanya’da Berlin ve Leipzig’deki Türkoloji Enstitülerinde Türk Edebiyatı ve Türkçe dersleri verdim. 2017 yılında Profesör oldum ve halen  Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesinin dekanlığını yürütmekteyim. Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktayım. Cahit Zarifoğlu - Eserlerinin Tematik İncelenmesi (2000), Hisli Yürek - Mehmet Akif’in Şiir Sanatı (2000), Romana Doğru (2010), Romanın Kapıları 2010, Muhaberat ve Muhaverat - Ahmet Mithat – Muallim Naci ( Yayına Hazırlama ve Çeviri yazı) (2010), Hikayenin Öyküsü (2017) adlı kitaplarım yayınlanmıştır. Ayrıca kitaplarda bölümler hazırlayarak, editörlük yaptım. Sanat ve edebiyat konulu birçok makale, araştırma yazıları yazdım, bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirilerim bulunmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıyım. Son olağan genel kurulda Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şube Başkanlığına seçildim.

 

-   Önümüzdeki dönemde ne tür kültür sanat etkinlikleri düzenlemeyi düşünüyorsunuz?

Şube merkezimizde yazarlık dersleri senaryo yazma teknikleri seminerleri, şiir okuma yarışmaları ve imza günleri yapmayı planlıyoruz.

 

-  Türkiye Yazarlar Birliği bu yıl kuruluşunun 40.yılını kutluyor. Bu anlamda, özel kutlama etkinlikleriniz olacak mı?

 Olacak inşallah. Yazarlar birliğinden ödül almış bazı sanatçılarla Giresun kültür ve sanat meraklılarını buluşturmayı düşünüyoruz.

 

Web sayfası çalışmalarımız devam ediyor

-   Günümüzdeki sivil toplum kuruluşları faaliyetlerini duyurmak ve varlıklarını sürdürmek için sosyal medyayı çok iyi kullanıyorlar. Şube olarak sosyal medyayı etkin kullana biliyor musunuz? Web sayfanızı kısa zaman aralıklarında güncelliyor musunuz?

 

Şubemiz henüz yeni açıldığı için bu tür iletişim alanlarında yeni yeni bazı hazırlıklar yapıyoruz. Facebook sayfasını kullanıyoruz. Yakında bir Web sayfası hazırlamak için çalışmalarımız olacak.

 

-Gençlerin ve özellikle üniversitelerin edebiyat fakültelerinde okuyan öğrencileri faaliyetlerinizden haberdar etmek ve onların da etkinliklere katılımları için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Okuma saatleri, yazar okulu ve senaryo yazma çalışmaları öncelikli olarak bu gençler için düşünüldü, üyelerimiz vasıtasıyla ve bazı sanat edebiyat faaliyetleri ile ilginin artacağını düşünüyoruz.

 

Etkinliklerimize tüm meraklıları davet edeceğiz

-  İlinizde kültür, sanat ve edebiyatla ilgilenen kişilere ulaşarak hem üye sayınızı artırmak hem de etkinliklere katlımın artmasına yönelik faaliyetleriniz olacak mı?

Yapacağımız etkinliklere tüm meraklıları davet edeceğiz. Onlar içinde sanat kabiliyeti olanlara amatör mahiyette çalışmalarla özendirici olacağız. Geniş katılımlı edebi çalışmalara her kesimden insanı davet ederek alanımızı genişletmeye çalışacağız.

 

-  Kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile birlikte  kültür, sanat ve edebiyat faaliyetleri yapma konusunda ne tür ortak çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz?

Ortak projeler üretip yazarlık alanına ilgiyi artırmayı planlıyoruz. Hikaye yarışmaları yaparak bunları geleneksel hale getirmenin gayreti içinde olacağız. Senaryolar hazırlayarak kısa film yarışmalarında kullanılmalarını sağlamak amacındayız.

Bu haber toplam 5983 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim