• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Rektör Adayı Yavuz'dan TYB Erzurum Şubesi'ni Ziyaret

Rektör Adayı Yavuz'dan TYB Erzurum Şubesi'ni Ziyaret
ERZURUM (erzurummedya)-Rektör adaylarının STK'lara ziyareti devam ediyor. Bugün rektör adaylarından Prof. Dr. Fahri Yavuz TYB Erzurum Şubesi'ni ziyaret etti.

Rektör adayı Prof. Dr. Fahri Yavuz; ziyaret esnasında şunları dile getirdi;

"...kütüphanesi ile eğitimi ile topluma yönelik faaliyetleri ile benim projelerimin içerisinde hayat boyu öğrenme alanında topluma yönelik ciddi projeler var. Bu anlamda ciddi kursların düzenlenebileceği sürekli eğitim merkezimiz var. Bunlar daha da geliştirilmeli yani üniversite hem şehirde hem alanda hizmet vermesi gerektiği gibi imkânlarıyla da bu anlamda topluma hizmet vermesi lazım bu muhakkak.

Ben buna da inandığım için rektörün vizyonu üniversiteye bakış açısı öncelikleri ve üniversiteyi bir yere taşıma anlamındaki ideali o ideale olan inancı ve enerjisi çok önemli, böyle biri olduğu zaman iyi bir ekipte oluşturma kabiliyeti oluşuyor. Ben üniversiteye fonksiyon olarak üç önemli fonksiyonu olduğunu düşünüyorum. Bir, eğitim;, iki, araştırma;, üç, topluma yönelik hizmetler.

Eğitim ile ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var bizim üniversite olarak en önemli görevimiz eğitim ama onunla ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. Araştırma orada da var çünkü araştırma fonları çok doğru kanalize edilmiyor yani daha değerli projelere paranın aktarılması lazım onun için ciddi bir organizasyon eksikliği var.

f5ca688b-59c0-4c12-ab32-3a3e65517964.jpgTopluma yönelik hizmetlere gelince ben mesela piyasaya yönelik bir sürü çalışma yaptım ama tamamen mesela Erzurum ili büyükbaş hayvan ıslah projesini 2004'ten 2011'e kadar üç vali döneminde o projeyi yürüttüm. Şimdi bu tamamen kişisel bir inisiyatif halbuki üniversitede kurumsal bir yapı oluşması lazım..."dedi.

TYB Erzurum Şubesi Başkanı M. Hanefi İspirli'de; "her biri birbirinden değerli rektör adaylarının Atatürk Üniversitesi'ne katkı yapan bilim insanları olduklarına inanıyorum. STK olarak bütün adaylara eşit mesafedeyiz. Derneğimizin faaliyet gösterdiği alanda seçilecek olan yeni rektörümüzle Erzurum için yapacağımız faaliyetler olacak. “dedi ve rektör adayı Prof. Dr. Fahri Yavuz'a çıktığı yolda başarılar diledi.

 

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim