• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Şaban Abak, Sezai Karakoç'u anlattı

Şaban Abak, Sezai Karakoç'u anlattı
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından 10 Mart 2018 tarihinde düzenlenen “Bir Yazar Bir Kitap “Programının Konuğu Şair Şaban ABAK, “Yeni Başlayanlar için Sezai Karakoç” adlı eseri üzerinde değerlendirmelerde bulunarak, Sezai Karakoç’u anlattı.

Sezai Karakoç’un herkes tarafından bilindiğini ancak, onu anlama noktasında okuyucuların endişeye düştüklerini düşündüğünden Karakoç’un düşünceleri ve fikir hayatının ele alındığı son kitabına ”Yeni Başlayanlar İçin Sezai Karakoç” adını verdiğini, böylelikle okuyucu endişesini gidermeyi amaçladığını belirten Abak, kitapta yer alan yazılarından pasajlar sundu.

Şair aynı zamanda büyük fikir ve aksiyon insanı Sezai Karakoç’un medeniyet anlayışını anlatırken Sezai Karakoç’un vahiy temelli medeniyet anlayışının temellendirdiği “insanlığın medeniyeti” buna da “Hakikat Medeniyeti” veya İslam Medeniyeti” gibi kavramlarla ifade ettiğini belirtti

Sezai Karakoç’a göre Batı medeniyetinin ırk, din, mezhep ve millet temelinde insanları ayrıştırdığını, Batı’nın özellikle son iki yüzyılda medeniyet görüntüsü altında Asyalıyı, Afrikalıyı kısaca kendinden olmayanı kendisine dönüştürme hedefinin olduğunu açıklayan Şaban Abak, İslam medeniyetinin yeniden dirilişi ve ihyası için aydınların bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

Sezai Karakoç’a göre Diriliş ruhu ile İslam medeniyetinin ihya olacağını bunu gerçekleştireceklerin ise aydınlar olduğunu belirttiğini ifade eden Abak, katılımcıların sorularına verdiği cevaplarla program bitirildi.

TYB Ankara şubesi tarafından her ay düzenlenecek “Bir Kitap Bir Yazar” etkinliğine Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Bozkurt, Sekreter Mehmet Sait Uluçay, Muhasip İbrahim Eryiğit ve Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Ali Şen ile Sezai Karakoç Okuyucuları ve sevenleri katıldı.

28928208_2058830051061205_1851551966_o.jpg

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim