• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Tarık Buğra Doğumunun 100. Yılında TYB İstanbul’da Anılıyor

Tarık Buğra Doğumunun 100. Yılında TYB İstanbul’da Anılıyor
Büyük romancı Tarık Buğra doğumunun 100. Yılı dolayısıyla Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde gerçekleşecek bir panelle anılacak. Program, 1 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te başlayacak.

TYB İstanbul Şubesi’nin EMİN Grup’un (EMİNEVİM, EMİN Otomotiv) desteğiyle düzenlediği “Doğumunun 100. Yılında Tarık Buğra Özel Programı”nda Dr. Ferda Zambak ve Bahtiyar Aslan konuşacak. Söyleşinin moderatörlüğünü Prof. Dr. Namık Açıkgöz gerçekleştirecek. 1 Eylül Cumartesi saat 14.00’te başlayacak etkinlik, TYB İstanbul Şubesi Sultanahmet’te yapılacak.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, yaptığı açıklamada Tarık Buğra’nın ihtiyaç duyduğumuz yerli karakteristiği taşıyan müstesna bir romancı olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Toplumları yükseltenler ortaya koydukları eserlerle adını sürdürebilmiş sanatçılardır. Dolayısıyla hem edebiyat hem de fikir dünyamızın yapıtaşlarından olan Tarık Buğra’yı, en çok da yerli ve millî değerleri zamansız bir boyuta taşıyarak ölümsüz eserleriyle nesilden nesile taşıdığı için tanımak zorundayız. Böyle bir insan hazinesini yâd etmek, onu tanımaya vesile olmasıyla anlam taşır. Bu maksatla, doğumunun 100. yılında büyük romancımız Tarık Buğra’yı TYB İstanbul Şubesi çatısı altında, nesilleri bir araya getirecek özel bir etkinlikte hatırlamayı, hatırlatmayı ve tanıtmayı önemsiyoruz.”

tarik-bugra-anma.jpg

Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim