• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

TYB Bursa Şube Başkanı Şair Mustafa Baki Efe Şiir Kıraathanesi’ne Konuk Oldu.

TYB Bursa Şube Başkanı Şair Mustafa Baki Efe Şiir Kıraathanesi’ne Konuk Oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. , Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa İl Temsilciliği ve TYB Bursa Şubesi’nce ortaklaşa düzenlenen “Şiir Kıraathanesi”nin 5.si Emir Buhari Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. , Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa İl Temsilciliği ve TYB Bursa Şubesi’nce ortaklaşa düzenlenen “Şiir Kıraathanesi”nin 5.si Emir Buhari Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

5 aydır devam eden,  Metin Önal Mengüşoğlu, İhsan Deniz, Mustafa Muharrem, Yasin Doğru gibi şairlerin katılıp şiir okuduğu ve şiir üzerine konuşmaların yapıldığı “şiir kıraathanesi” programının bu ayki konuğu TYB Bursa Şube Başkanı şair Mustafa Baki Efe oldu.

İki saate yakın süren program boyunca dinleyicilere kendi şiirlerinin yanı sıra Niyazi-i Mısri, Asaf Halet Çelebi,  Sezai Karakoç, Nazım Hikmet, Behçet Necatigil, Cemal Süreya, Cahit Zarifoğlu, İbrahim Ünal Taşkın gibi şairlerin de şiirlerini okuyan şair Mustafa Baki Efe program sonunda, çocuklar için kaleme aldığı, “Kuş Defteri”  adlı şiir kitabını imzaladı.

Şiir okumaları arasında şiir üzerine yaptığı konuşmalarından birinde “modern şiirin, okuyucusuyla arasının açık olduğunu, yeterince ilgi görmediğini, bunun da anlaşılmamaktan kaynaklandığını” söyleyen Efe, “fakat inatla okunmaya devam edilirse bu sorunun aşılabileceğini” vurguladı. “Modern toplumda şairin küçümsendiğini, devletin ve toplumun şaire yan gözle baktığını” belirten Efe, “ama unutmayalım ki, bu milletin İstiklâl Savaşındaki hissiyatını bir şair dile getirmiştir. Bu şair hepimizin bildiği üzere, İstiklal Şairi Mehmed Âkif Ersoy’dur. Bugün milyonlarca kişi okumaktadır bu şiiri.”

“Yine şunu da vurgulamak yerinde olacaktır:  Bu mekânda, 5 aydır, bu şehirde yaşayan şairlerimizi konuk ettik. Onların dildeki tecrübelerini kendi dillerinde, şiirlerinde dinledik. Şiir ancak kendi dilinde dinlenebilir. Onun başka bir enstrümana ihtiyacı yoktur. Çünkü dil denilen şey bir araç değildir. Bizim evimizdir. Şairin evidir. Biz aslında sizi evimizde konuk etmiş olduk. Evimize konuk olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz,” şeklinde sözlerini sürdüren Efe, programa emeği geçenlere de teşekkür etti.

11209620_436802229830164_1089512033885185148_n.jpg

Bu haber toplam 2372 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim