• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

TYB Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu görevi Hayri Erten’e devretti

TYB Konya Şubesi Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu görevi Hayri Erten’e devretti
Beş yıldır TYB Konya Şubesi başkanlığını yürüten gazeteci yazar M. Ali Köseoğlu, Muğla Basın Yayın İl Müdürlüğü’ne tayin edilmesi üzerine görevi yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Hayri Erten’e devretti.

Değerli arkadaşımıza teşekkürlerimizi sunuyor, yeni başkanımız Hayri Erten hocaya da başarılar diliyoruz.

Değerli dostlarım;

Bu yılın Ocak ayında gerçekleşen Olağan Genel Kurul'un ardından, 3. dönem Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanlığı'nda bulunma onuruna eriştiğim görevimden bu hafta itibariyle ayrılmış bulunuyorum.

Kurulduğu 1994 yılından itibaren Konya’da kültür ve sanatın önemli bir merkezi haline gelen TYB Konya Şubesi’ne başkanlık ettiğim son 5 yılda, yönetim kurulu üyeleri ve üyemiz yazarlarla birlikte, bu bayrağı daha da güzel yerlere taşımak için gayret sarf ettik. Son 5 yılda 200’e yakın kültürel etkinliğe imza attık.. Allah’a şükürler olsun ki TYB Konya olarak Konya’nın belleğinde silinmez izler bıraktık. Bir yandan Konya’nın kültürel birikimini ortaya koyacak programlarla diğer yandan bu birikime katkıda bulunacak etkinliklerle üzerimize yüklenen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık.

Bugüne kadar yakından desteklerini gördüğümüz ve en başta teşekkür edeceğimiz Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu abimizin TYB Konya Şube Başkanlığı döneminde başlattığı, 15 yıldır Türkiye’de bir başka kültür ve sanat derneğinin yapmadığı şekilde gelenekselleştirdiğimiz yıllık takvimimizde, hiçbir pürüz yaşamadan Türkiye’nin ve Konya’nın çok önemli kalemlerini Konyalılarla bir araya getirdik. Üyemiz olan yazarlarımızın okurlarıyla buluşmaları noktasında da güzel faaliyetlerimiz oldu. Aynı verimli çalışmaların bundan sonra da devam edeceğine gönülden inanıyorum. 

KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR

Konya’da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere özellikle Selçuklu ve Karatay belediyeleriyle ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’yle müşterek programlara imza attık. Yakından desteklerini gördüğüm başkanlar Tahir Akyürek, Uğur İbrahim Altay ve Mehmet Hançerli ile rektörler Prof. Dr.Muzaffer Şeker ve Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkür ediyorum. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, İl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı da TYB Konya Şubesi’ni hiçbir zaman yalnız bırakmamışlardır. Bizlere yakından desteklerini esirgemeyen bu isimlere teşekkür ediyorum. 

Yakından ilgi ve ağabeyliklerini gördüğüm TYB Onursal Başkanı D Mehmet Doğan başta olmak üzere Genel Başkanımız Musa Kazım Arıcan'a, birlikte çalıştığımız önceki başkanlar Hicabi Kırlangıç ve İbrahim Ulvi Yavuz'a, başta Salih Yılmaz olmak üzere genel merkez yönetim kurulu üyelerimize... Ayrıca başkanlık görevini kendisinden devraldığım Konya Bölge Yazma Eserler Müdürü Bekir Şahin hocam, ondan önceki başkanlar Ahmet Köseoğlu, Yusuf Türkalp, Ahmet Efe, Tahir Erbil ve Mustafa Çalışkan'a da (birer vefa plaketi takdim etmenin huzuruyla) ayrıca teşekkür ediyorum. Yıllardır yönetim kurulunda birlikte görev yaptığımız çok değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım; başta yeni başkanımız Prof. Dr. Hayri Erten olmak üzere, Bekir Biçer, Osman Bozdemir, Duran Çetin, Fatih Özkafa, Abdullah Harmancı, Oktay Sarı, Vural Kaya, Nazmi Zengin,Murat Ak, Ali Fuat Baysal, M. Akif Sarıkaya, Zeki Oguz, Saffet Yurtsever, Sadık Sadık Gökce, Hüzeyme Yeşim Koçak, Melahat Ürkmez, Atilla Yaramış, Ümit Savaş Taşkesen ve Aziz Ayva'ya da teşekkürlerimi sunuyorum. Bir ferdi olmaktan memnuniyet duyduğum ve etkinliklerimizin duyurulmasında her zaman desteklerini gördüğüm Konya basınına ve meslektaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.

YENİ BAŞKANIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM

1 yıl sonra gerçekleşecek Olağan Genel Kurul'a kadar yönetim kurulumuz tarafından başkanlığa seçilen Yeni Başkanımız NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten Hocam'la birlikte uzun süredir aynı çatı altında hizmet üretiyoruz. Başkan Vekilim olarak hizmetlerin aksamaması noktasında gayret sarf eden hocamız, bundan böyle TYB Konya Şube Başkanı olarak hizmetlerine devam edecektir. Ben de bundan sonra Başkan Yardımcısı olarak elimden geldiğince çalışmalara katkıda bulunacağım. Hocamızı şimdiden tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. 

Şubat ayından itibaren Muğla’da Basın İlan Kurumu Müdürü olarak görev yaparken, TYB Konya Şubemizin faaliyetlerinin de aksamaması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bundan sonra da destek ve dualarınızla hem Konya hem de Muğla'ya faydalı olmak üzere gayret sarf edeceğim. 

Takdirlerinize...

konyakose2.jpg

konyakose3.jpg

Bu haber toplam 2080 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim