• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

TYB'nin 15'inci Şubesi Erzincan'da Açıldı

TYB'nin 15'inci Şubesi Erzincan'da Açıldı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 15. Şubesini Erzincan’da açtı.

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan TYB’nin 15. şubesinin Erzincan’da açılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

40. kuruluş yılında yurt içinde ve dışında çok sayıda faaliyet gerçekleştiren TYB’nin 15.şubesi Erzincan’da açıldı. Açılıştan sonra “Erzincan şiir zirvesi” etkinliği gerçekleştirildi. 

Açılışta konuşan TYB Şeref Başkanı Doğan şunları söyledi: " Türkiye Yazarlar Birliği’nin 15. şubesini bu güzel şehrimizde açıyoruz. Türkiye yazarlar Birliği’nin 40. Yılındayız. Sivil toplum kuruluşu olarak herhangi bir güce dayanmadan varlığını sürdüren Yazarlar Birliği bugüne kadar ülkemizin belli başlı büyük şehirlerindeşube açtı. Erzincan şubesi gerçekten özlediğimiz bir şubedir. Halil İbrahim Özdemir daha önce temsilcimiz olarak birçok faaliyet yaptı. Bundan 10 yıl önce Yazarlar Birliğinin 30. Yıl dönümünde Edirne’den Ardahan’a kültür kervanı Erzincan’dan da geçmişti, o zaman da güzel faaliyetler yapılmıştıBu şubemizin açılışı ileErzurum şubesi de yalnızlıktan kurtulmuş oldu. Bu açılış vesilesiyle hem Erzincan’a, hem Türkiye Yazarlar Birliği’ne büyük hizmetleri olan değerli yazar arkadaşımız Rıfkı Kaymaz’ı rahmetle anıyorum. Bugün onu sevindirecek bir başlangıç yapıyoruz.”

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; Türkiye Yazarlar Birliği gibi köklü bir sivil toplum kuruluşununşubemizinin Erzincan’da açılmasından mutluluk duydum” diyerek duygularını dile getirdi.

Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir de yaptığı konuşmada, daha önce, Erzincan’da TYB İl Temsilciliğince yürütülen kültür, sanat ve edebiyat etkinliklerinin bundan böyle şube bünyesinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Üyelerimiz arasında, Erzincan’da öne çıkan şair, yazar arkadaşlarımızın yanı sıra kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerine ilgi duyan çok sayıda akademisyen arkadaşlarımız var. Tüm bu arkadaşlarımızla Erzincan’da çok önemli faaliyetleri hayata geçireceğiz."

Açılış programına, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Başkan Danışmanı Ferhat Koç, Yönetim kurulu üyeleri Mahmut Erdemir, Mehmet Kurtoğlu, Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, TYB Trabzon Şube Başkanı Kamuran TunaTYB Erzurum yönetiminden Dr. Öğretim üyesi Tacettin Şimşek, Prof. Dr. Ömer Özden, İsmail Bingöl ve Reşat Coşkun hazır bulundu.

Açılışa Erzincan’dan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kandemir, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Abdullah Arslan, İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Nizamettin Parlak, Türkçe Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Akif Ayvaz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim görevlisi Yusuf Babür, Müftülükten Lütfi Şimşek, Tömer’den Murat Sivri, KYK Müdürü Murat Yaşar Şengül, Ayşenur İspir, ŞeyhettinYalçınkaya, Erzincan üniversitesi Öğretim görevlisi Nur Hümeyra Özdemir Erem katıldı.

fft261_mf31747509.jpegfft256_mf31747516.jpegfft256_mf31747510.jpegfft256_mf31747522-001.jpeg

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim