• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

"Türkiye'de şehircilik yanlış anlaşılıyor"

"Türkiye'de şehircilik yanlış anlaşılıyor"
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesinde, geleneksel cumartesi sohbetlerinin 23 Mart 2014 tarihindeki konuğu fikir dünyamızın önemli isimlerinden Lütfi Bergen oldu.
DSCF5444

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesinde, geleneksel cumartesi sohbetlerinin 23 Mart 2014 tarihindeki konuğu fikir dünyamızın önemli isimlerinden Lütfi Bergen oldu.

Program sorumluluğunu Zehra Yücel’in üstlendiği “Kent ve Medeniyet Gerçeğine Farklı Bir Bakış” konulu sohbette kent, şehir, medeniyet, kültür algılarımız yeniden okundu.

Türkiye’de şehirciliğin, medeniyetin yanlış algılandığını ifade eden Bergen, bu durumun yanlış siyasetin bir mahsulü olduğuna değinerek meselenin çıkış noktasını, “medine” kavramının kökündeki “din ve borç” gerçeğinin Müslümanlar tarafından çoğu zaman sömürücü bir anlayışa kurban edilmesine bağladığını belirtti.

Sözlerine, bütün toplumların “din”  ile başladığını hatırlatarak devam eden Bergen, “borç” gerçeğinin de insanın başta kendisine olmak üzere kâinata ve Yaratıcıya olan borcu olarak yeniden hatırlanması gerektiğini ifade etti.

Küçük olanın görmezden gelinmesi, ezilmesi, yok sayılması yeni kültür anlayışının resmidir diyen Bergen, bu hastalıklı yaşam biçiminden kurtulmadıkça tam bir Müslüman olunmayacağını Kur’an’ı Kerim’den örneklerle açıkladı.

Lütfi Bergen, bireyci kent anlayışından haneci kent anlayışına geçilerek sosyal, ekonomik, psikolojik pek çok sorunun da kendiliğinden ortadan kalkacağını belirtip, çözüm odaklı projelerinden örnekler vererek konuşmasını tamamladı.

DSCF5445

Bu haber toplam 1072 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim