• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Osman Çeviksoy ile "Hikaye Üzerine"

Osman Çeviksoy ile "Hikaye Üzerine"
Program sorumluluğunu Zehra Yücel’in üstlendiği Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin düzenlediği geleneksel cumartesi sohbetlerinin bu haftaki konuğu sanat dünyasının önemli isimlerinden Osman Çeviksoy oldu.

DSCF5545Program sorumluluğunu Zehra Yücel’in üstlendiği Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin düzenlediği geleneksel cumartesi sohbetlerinin bu haftaki konuğu sanat dünyasının önemli isimlerinden Osman Çeviksoy oldu.

Hikâyeciliğin masaya yatırıldığı sohbette Osman Çeviksoy sözlerine, Türkiye Yazarlar Birliği’nin Yazar Okulu programı ile sanat ve fikir dünyasına önemli bir katkı sunmuş olduğunu söyleyerek başladı.

Hikâye yazarlığının çok meşakkatli bir iş olduğunu söyleyen Çeviksoy, yazarın toplumun hassasiyetlerini göz ardı etmeden konu ve teme seçimiyle okurun ve dolaysıyla toplumun nabzını yakalaması gerektiğini söyledi. Başarılı bir yazarın, sağlam bir kurguda kahraman yaratması gerektiğine değinen Çeviksoy, olay anlatıcılığın ezbercilikten öteye gidemeyeceğine vurgu yaptı.

Halkımızın okumayı sevdiğini, kalıcı dil, üslup ve kurgunun sonuna kadar arkasında durduğunu söyleyerek yazarın da sosyal sorumluluğuna vurgu yaparak değerlerimize ters düşmeden eserler vücuda getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

DSCF5543

Bu haber toplam 2887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim