• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Yeni Türkiye’nin Mefkûresi TYB İstanbul’da

Yeni Türkiye’nin Mefkûresi TYB İstanbul’da
TYB İstanbul Şubesi’nde “Mefkûre Sohbetleri” gerçekleştirildi.

TYB İstanbul Şubesi ve Medeniyet Tasavvuru Gençliği’nin (MTG) birlikte düzenlediği ve yıl boyu devam edecek olan etkinliklere bir yenisi daha eklendi. “Mefkûre Sohbetleri” başlığıyla düzenlenecek programlarda gençlerin tecrübeyle buluşması ve geçmişten ders alarak geleceğe yeni bir pencereden bakması amaçlanıyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen sohbetlerin ilkinde Strateji Uzmanı ve Gündem Analisti Muhammed Taha Gergerlioğlu ağırlandı. Alman istihbaratı tarafından tutuklanıp 11 ay mahpus kalan Gergerlioğlu, hem hapishane tecrübelerini hem de diğer yaşanmışlıklarını katılımcılarla paylaştı. Oldukça yoğun geçen programda Gergerlioğlu, “Batı uygarlığı sadece asillere hizmet ederken, İslâm medeniyeti köle azad etmiştir” diyerek doğu-batı mukayesesi etrafında konuşma yaptı. Herkesin ve özellikle gençlerin bir kızıl elması olmalı diyen Gergerlioğlu, gençlerin sorularını yanıtladı ve “Çok şuurlu olmamız gerekiyor. Bireyin ferasetli ve basiretli, yöneticilerin merhametli ve adaletli olması gerekiyor. Biz büyük bir tarihin evlatlarıyız. Tarihimizden ötürü bugün toplu bir saldırılara maruz kalıyoruz” dedi.

TYB İstanbul Şubesi, Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Gergerlioğlu şunları söyledi:

“İnsan nefis, ruh ve bedenden müteşekkildir. Hepsinin ayrı ayrı görevi ve beslenme biçimi vardır. İnsana hizmet eden mekanın ve zamanın da ruhu vardır. Mekanın ruhu medeniyet olarak kendini gösterebilir. İşte biz de medeniyet tasavvuru yahut mefkûre derken topyekun zamanın ve mekanın ruhundan, medeniyetten yani toplumun ve sosyal hayatın her evresinin yeniden dirilmesinden bahsediyoruz. Bunun yollarını arıyoruz. Fakat bir medeniyeti ihya iddianız varsa, bir mefkûrenin peşindeyseniz sizin en önemli aracınız dildir. Türkçe’dir. Oysa günümüzde günlük kaç kelimeyle konuştuğumuzun istatistiği ortadadır. Dolayısıyla meseleye ilk önce dilden başlamak gerekir.”

Bu haber toplam 1048 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim