• İstanbul 11 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 11 °C
  • Konya 3 °C
  • Sakarya 10 °C
  • Şanlıurfa 16 °C
  • Trabzon 12 °C
  • Gaziantep 9 °C
  • Bolu 5 °C
  • Bursa 9 °C

Abdurrahman Arslan ile Fikir Fırtınası: Kalbin Akletmesi

Abdurrahman Arslan ile Fikir Fırtınası: Kalbin Akletmesi

Abdurrahman Arslan'la söyleşilerden oluşan 'Kalbin Akletmesi', klasik bir soru-cevaptan çok, bir fikir tartışmasına benzeyen bir kitap. Helen/Grek mirası, İslâm düşüncesi ve modern dönemlerdeki tartışmalar gibi konuların dil açısından bu kadar sade işlenmesi, okurlar üzerinde çok önemli. Mehmet Akif Öztürk yazdı.

Modern zamanlarda Türkiye’de kanaatime göre eksikliğini en çok hissettiğimiz şeyler, eleştirel bir bakışla çağın değerlendirilmesi, düşünce eksenindeki konuşmalar vb. gibi şeylerdir. Ya körü körüne sahiplenerek ya da tamamen muhalif bir tutumla değerlendirme yapanlar zaten bir süre sonra unutulacaktır. Fakat İslâm çerçevesinde, bilgi ile beraber yapılan eleştiriler, eleştirisi yapılan şeyin ihyasına da sebep olacaktır. Kıymetli mütefekkirlerimiz var; ama sayıları az: İsmet Özel, Atasoy Müftüoğlu, Sadettin Ökten. Şimdi “Kalbin Akletmesi” kitabını değerlendirmeye çalışacağım Abdurrahman Arslan da onlardan biri.

Abdurrahman Arslan çok göz önünde olan bir yazar değil. Söylediği kıymeti yüksek şeylerle bilinirliği arasında maalesef bir tezat var. Fakat her şeye rağmen Beyan Yayınları’nın Arslan’ın söyleşilerini bastığı kitaplar onun okunmasına ve anlaşılmasına katkı sağlayacaktır. Onlardan biri Nisan 2017’de basılan “Kalbin Akletmesi” kitabı. 192 sayfadan oluşan kitap, kitabı yayına hazırlayan Asım Öz’ün kitap hakkında bir giriş yazısından ve dokuz söyleşiden oluşuyor. Kitabın girişinde Asım Öz bu kitabın, Arslan’ın “Düşünce Gündemi” isimli televizyon programındaki söyleşilerden düşünce odaklı olanlarının bir araya getirilmesiyle oluştuğunu söylüyor. Yani genel meselelerden daha çok, bu kitapta, özel bir konu-konular hakkındaki görüşleri yer alıyor Abdurrahman Arslan’ın. Bu konuları Helen/Grek mirası, İslâm düşüncesi ve modern dönemlerdeki tartışmalar ekseninde özetleyebiliriz.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/27423/abdurrahman-arslan-ile-fikir-firtinasi-kalbin-akletmesi

Bu haber toplam 1924 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Şiir Ezber mi Bozacak Rahatsız mı Edecek?08 Eylül 2025 Pazartesi 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim