• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ahmet Varol: Vahşetin “aç bırakma” silahı

Ahmet Varol: Vahşetin “aç bırakma” silahı

Bir “savaş ahlakı” olmayan, insani değerlere hiçbir şekilde saygı duymayan ve galip gelebilmek için mümkün olan her şeyin caiz olduğunu düşünen vahşi ordular hedefe yerleştirdikleri halklara yönelik olarak çok korkunç silahlar kullanmışlardır. Bu tür silahların en yaygın olarak kullanıldığı dönem ise insanlığın uygarlıkta zirveye tırmandığı düşünülen son iki yüzyıl olmuştur. 

Son iki yüzyıl içinde muhtelif toplu imha silahları geliştirildi ve bu silahlarla büyük katliamlar gerçekleştirildi. Ancak diyebiliriz ki tarihte de değişik zulüm güçlerinin kullandığı “aç bırakma” silahı en az toplu imha silahları kadar tehlikeli korkunç bir silahtır. 

Siyonist işgal rejimi Filistin halkını topraklarını terk etmeye, Filistin direnişini de teslim olmaya zorlamak için ABD’nin askeri desteğini de kullanarak dört buçuk aydan beri katliam yapıyor. 

Siyonist canavarlardan, Gazze’deki halkın topluca imha edilmesi için nükleer silah kullanılmasını teklif edenler de oldu. İşgalci siyonistlerin bu türden silahları kullanmalarına herhangi bir insani değere saygı duymaları değil doğuracağı stratejik sorunlarla ilgili endişeleri engel oldu. Bunların içinde, direnişin elindeki esirleri kurtarma iddiasıyla başlatıldığı söylenen bir savaşta, tüm esirlerin öldürülmesine sebep olacak bir silahın kullanılmasının siyonist toplumda işgal hükümetine yönelik tepkilerin artmasına sebep olabileceği endişesi de vardı. Ama o esirlerin hayatlarını da önemsemediğini, sadece olayın siyonist toplumdaki tesirinin hükümete yansımasıyla ilgili endişelerini ciddiye aldığını özellikle vurgulayalım. 

Evet işgal rejimi stratejik sebeplerden dolayı nükleer silah kullanmadı ama iki veya daha fazla atom bombasının sebep olabileceği kadar tahribata yol açacak miktarda bomba attığı gibi kara saldırılarında da vahşet uygulamalarından son raddesine kadar yararlandı. Hastanelerin kasıtlı olarak hedef alınması, oralarda bilhassa doğum bölümlerinin basılması ve kuvözdeki bebeklerin elektriklerinin kesilerek ölmelerine neden olunması siyonist işgalcinin vahşi kimliğini bütün açıklığıyla gözler önüne seriyor. 

Bu haber toplam 169 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim