• İstanbul 10 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Konya 8 °C
  • Sakarya 9 °C
  • Şanlıurfa 20 °C
  • Trabzon 14 °C
  • Gaziantep 14 °C
  • Bolu 6 °C
  • Bursa 11 °C

Akif İnan sendikacılığa bir yeni medeniyet inşası için girişti

Akif İnan sendikacılığa bir yeni medeniyet inşası için girişti
12 Aralık 2015 Cumartesi gün TYB Ankara Şubemizin düzenlediği toplantıda M. Akif İnan’ın Edebi Kimliği ve Sendikacılığı anlatıldı.

Ankara Şube Başkanı  Şair ve Yazar Mehmet KURTOĞLUN’UN  hazırladığı toplantıda Akif İNAN’LA  ilgili sunumu Araştırmacı Yazar  Halit ÖZDÜZEN  gerçekleştirdi. Toplantıya İnan’ın kurucusu oldu MEMUR-SEN  Konfederasyonundan   Genel Başk. Yrd  M. Emin ESEN ve Halit ORTAKÖY’ün yanında pek çok sendi mensubu da katıldı. TYB mensupları ve Ankaralı genç yazarların  da katıldığı toplantı  oldukça yoğun ilgi gördü.

Halit Özdüzen sunumunda Önce Akif İNAN’IN yaşamı , Edebi kimliğini anlattı, daha sonra da Sendikacılık yönünü  dile getirdi. Özdüzen,” Akif İnan Ş. Urfa’da doğarak Türkiye semalarını kaplayan ulu bir çınar olmuştur. Şair Yaşamı Aruz ve heceyle  başlayan şiir  anlayışını serbest vezinle gelişmiştir. Fakat  İnan’ın serbest vezin çalışmalarında da  aruz ve hecenin etkisi görülmektedir. Mescidi Aksa şiiriyle şöhret bulan İNAN, şairliği yanında iyi bir yazar ve eylem adamıdır.”

Sendikacılık Yönünü de anlatan öZDÜZEN  “İnan sendikacılığa bir yeni medeniyet inşası için girişti, Onun anlayışında  ‘ Devlete  karşı  sendikacılıkla,  devletçi sendikacılık yoktu, Memurun hakkını devlete  kamunun hakkını da  çalışana çiğnetmemek gibi bir anlayışa sahipti.  Çok  zor bir dönemde  Sendikacılığa soyundu amam bunda başarılı  da oldu”

Özdüzen’in konuşmasından sonra  Toplantıyı yöneten KURTOĞLU “ Akif İnan’la aynı şehirden olmaktan gurur  duyuyorum. İnan’la İlgili Ş. Urfada düzenlenen pek çok toplantıya katılarak onu yad ettik buradada  güzel bir toplantı yapıldı Akif  nur içinde yatsın”

Daha sonra Toplumu selamlamak  üzere söz alan MEMUR-SEN  Gn.Bşk. Yrd. M. Emin  ESEN  Katılımcılar ve toplantıyı düzenleyenlere teşekür etti . Biz sendika olarak M.Akif İnan’ın sendikayı kurarken ortay a koyduğu idealler yaşatmak  istiyor ve bu konuda da çaba sarf ediyoruz “  dedi.

inan3.jpg

inan2.jpg

Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim