• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

AYŞE OLGUN, AHMET MİTHAT’IN GELİNİYLE İLGİNÇ BİR RÖPORTAJ YAPTI

AYŞE OLGUN, AHMET MİTHAT’IN GELİNİYLE İLGİNÇ BİR RÖPORTAJ YAPTI
Ahmet Mithat Efendi’nin torununun gelini 90 yaşındaki Terhan Ulusoy uzun bir araştırmanın sonucunda ailenin soy ağacını çıkardı.

 Ahmet Mithat Efendi’nin yalısında ailenin hatıralarını günümüze taşıyan Ulusoy, “Ahmet Mithat’tan geriye bir tek masa kalmıştı” diyor.

Gazeteci yazar Ahmed Mithat Efendi ömrünün son 22 yılını ailesiyle birlikte Beykoz Yalıköy’de yaptırdığı yalıda sürdürdü. Oldukça ihtişamlı olan yalının üst katını mahallenin çocukları için okula çevirmiş ve pek çok öğrenci yetiştirmişti. Bugün hala ayakta olan yalıda dokuz daire bulunuyor. Ahmet Mithat Efendi’nin vefatından sonra iki hanımının çocukları arasında bölüşülen yalı sonraki yıllarda satışa çıkarılmış. Bugün yalıda Ahmed Mithat Efendi’nin hatıralarını günümüze taşıyan aile büyüğü 90 yaşındaki Terhan Ulusoy yaşıyor. Terhan hanım Ahmed Mithat Efendi’nin torunu Fatma Nigar’ın oğlu Şirzat Ulusoy’la yaptığı evlilikle bu aileye katılmış. Üç çocuk yetiştirmiş. Yalının bugün hala ayakta kalmasında onun ve eşinin büyük emeği var. Yazar Handan İnci’nin yalıdaki bir dairenin satışa çıktığına dair sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından yalıya gidip tanıştığımız Terhan hanımla hem yalının hikayesini konuştuk hem de Ahmed Mithat Efendi’nin ailesini.

Ayşe Olgun: Ahmed Mithat’ın ailesiyle nasıl tanıştınız bir hikayesi var mıdır?

Terhan Ulusoy: Ben evin son çocuğu olarak doğmuşum. Babam da o gün tıbbiyeden arkadaşı olan Ali Galip Ulusoy’la tesadüfen karşılaşıyor ve ‘benim kızım oldu hadi eve gidelim hem bebeği görürsün hem hanımla tanışırsın’ diyerek eve getiriyor. Ulusoy da Ahmet Mitfat Efendi’nin torunu, Muallim Naci’nin kızı olan Fatma Nigar hanımla evli. Babamla eve geliyor ve benim ismimi o koyuyor.

Devamı: http://www.izdiham.com/ayse-olgun-ahmet-mithatin-geliniyle-ilginc-bir-roportaj-yapti/

Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim