• İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Konya 16 °C
  • Sakarya 19 °C
  • Şanlıurfa 26 °C
  • Trabzon 20 °C
  • Gaziantep 22 °C
  • Bolu 15 °C
  • Bursa 20 °C

Mustafa Ağırman ile Babalar ve Çocuklar Üzerine… “Evimizi Bir Mektep, Bir Medrese ve Bir Mâbed Haline Getirelim.”

Mustafa Ağırman ile Babalar ve Çocuklar Üzerine… “Evimizi Bir Mektep, Bir Medrese ve Bir Mâbed Haline Getirelim.”
Erzurum denince aklımıza gelen isimlerden biridir Mustafa Ağırman Hoca.

Onu İhsan Süreyya Sırma Hocanın asistanı olarak bildik. Sonrasında alanında yetkin bir isim olarak tanıdık. Akademide kariyer basamaklarında hakkı yenen, fikrinden dolayı engellenen bir ilim adamı olarak haberdar olduk. Ama zulüm ile âbâd olunmadığı, zulüm ebedi olmadığı için verdiği mücadelesinin sonunda tüm haklarını söke söke aldı.

Mustafa Ağırman Hoca bir âlim. İlmiyle amel eden bir âmil. Amellerinde samimiyeti görülen bir değer. Sosyal bir insan. Erzurum’da Abdurrahman Gazi Vakfı’nda hizmete devam ediyor. Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı’nın kuruluşunu gerçekleştirdi. İslami hassasiyetle hareket eden tüm sivil toplum kuruluşlarında aktif oldu. Sohbetlerde bulundu, konferanslar verdi. Sadece Türkiye’de değil Müslümanların olduğu her yerde bulundu, tebliğ ve irşad çalışmalarında yer aldı. Gençlerle beraber olmaktan büyük bir keyif aldı, onları hiç yalnız bırakmadı. Onlara burs verdi, ders verdi, eş buldu, evlendirdi.

Ve hâlâ aynı heyecan ve aşkla devam ediyor çalışmalarına. Efendimiz Aleyhisselam’ı, sahabeyi kiramı, güzel Müslümanları, Müslümanlığın güzelliğini anlatıyor, dersler veriyor, talebeler yetiştiriyor.

Onun durduğu yok. Erzurum’da kendisiyle görüştüğümüzde, bir toplantıya ara vererek gelmişti. Rabbim çalışmalarını sıhhat, afiyet ve bereketle sürdürmeyi nasip eylesin.

Devamı: https://www.insaniyet.net/mustafa-agirman-ile-babalar-ve-cocuklar-uzerine-evimizi-bir-mektep-bir-medrese-ve-bir-mabed-haline-getirelim/

Bu haber toplam 537 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim