• İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Bedir Acar: Türkiye-Yunanistan/Romeo ve Juliet

Bedir Acar: Türkiye-Yunanistan/Romeo ve Juliet
Kanada'danın en büyük şehri Toronto'da yaşayan Türklerle Yunanların dükkânları yan yanadır. 'Greek Town'a gidildiğinde her iki halkın (tıpkı haritada olduğu gibi) 'komşu' oldukları görülür.

Muhtemelen başka ülkelerde de benzer durumlar söz konusudur. Sonuçta iki halkın yemekleri, müzikleri, kültürel iklimi birbirine yakındır. Yakın olmasına yakındır da gel gör ki konu dönüp dolaşıp siyasete tosladığında bambaşka bir manzara ile karşılaşılır. Bu yüzden de iki ülke ilişkileri bir türlü sükûn bulmaz. Başta Kıbrıs, Ege ve Akdeniz konusu olmak üzere, Yunan makamlarının Türkiye'ye karşı her fırsatta arıza çıkarmak gibi kötü bir huyu var.

Ege'yi adeta kendi iç denizi gibi görmek isteyen Yunanistan'ın tacizleri bitmek bilmiyor. Son olarak Yunan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin tepkisi ve uyarısına rağmen Ege ve İyon denizinde, doğal hayatı korumak bahanesiyle iki yeni deniz parkı oluşturulacağını açıkladı.

İki ülke halkları her ne kadar yakın kültürel atmosferi paylaşsa da Yunan hükümetlerinin geleneksel Türkiye düşmanlığı ve Ege üzerine bitmek bilmeyen muhteris tutumu işte böylesine can sıkıcı bir tahrik unsuru...

Peki sivil kompartımanda neler oluyor?

İngiliz yazar William Shakespeare'in asırlardır sahnelenen Romeo ve Jüliet adlı oyununu bilirsiniz. İki düşman ailenin çocukları birbirlerine âşık olurlar ancak çeşitli engellemeler yüzünden bu âşıklar birbirine kavuşamaz.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/bedir-acar/turkiye-yunanistanromeo-ve-juliet/haber-1468223

 

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim