• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Doğan ve Arıcan Erzurum Valisi Çiftçi’yi ziyaret ettiler

Doğan ve Arıcan Erzurum Valisi Çiftçi’yi ziyaret ettiler
TYB’nin kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve beraberindeki heyet Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret etti.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 45. yılı dolayısıyla düzenlediği "Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı" için Erzurum’da bulunan D. Mehmet Doğan ve Genel Başkan Arıcan Vali Çiftçi’ye TYB’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler ve şunları ifade ettiler:

“30. kuruluş yılında Edirne’den Ardahan’a, 35. yılda Ankara’dan Siirt’e ve 40.yılı dolayısıyla da Edirne’den Mostar’a kültür kervanı düzenlenmiş, faaliyetlerin belgeseli yapılmış, kitap olarak da yayımlanmıştı. Şimdi de, 45. yılda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile; şair, yazar, gazeteci, ilim ve fikir adamlarının katılımı ile Ankara’dan yola çıkacak kervan sırası ile; Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan’a gidecek ve dönüş yolunda ise Trabzon, Giresun, Ordu ve Çorum’dan Ankara’ya dönecek. Uğranılan şehirler de; okur yazar buluşmaları, paneller, sempozyumlar, konferanslar, şiir şölenleri, tarih, kültür, edebiyat sohbetleri düzenlenecek.”

Vali Mustafa Çiftçi de yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, TYB’nin faaliyetleri için başarılar diledi.

Ziyarete; D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin, TYB Erzurum Şube Başkanı Hanifi İspirli, Nazif Öztürk, Mehmet Ali Bulut,  Kübra Genç, Abdulnasır Kımışoğlu, Ergün Engin ve Sait Mermer katıldı.


2-(16).jpg1-(26).jpg3-(6).jpg

Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim