• İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Halit Yıldırım: ​Ankara'dan Ardahan'a Kültür Kervanı

Halit Yıldırım: ​Ankara'dan Ardahan'a Kültür Kervanı
Türkiye Yazarlar Birliği kuruluşunun 45. Yılını yaptığı etkinliklerle taçlandırmaya devam ediyor. TYB bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile “Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı” adıyla bir 1-7 Ekim tarihleri arasında bir etkinlik düzenledi.

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan olmak üzere ülkemizin dört bir tarafında kültür ve edebiyatımıza yön vermiş şair, yazar, akademisyen, gazeteci, ilim ve fikir adamlarından oluşan yirmi beş kişilik kervan yolcuları 1 Ekim Pazar günü sabahında Ankara'dan Yozgat’a doğru yola revan olduk.

Kervan’ın ilk durağı Yozgat’ta hikayeci Mustafa Çiftçi ile kısa bir çay ve sohbet molasından sonra ikinci durağımız olan Sivas’a doğru hareket ettik. Sivas’ta, Cumhuriyet Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Aşık Veysel ve Aşık Edebiyatı” konulu bir panel gerçekleştirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven’in yönettiği panelde Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Bayram Durbilmez, Prof. Dr. Turan Karataş, Doç. Dr. Doğan Kaya ve Dr. Berat Demirci birer bildiri sundular. Panelde ayrıca Uğur Kayapınar Aşık Veysel’in sazı ile onun türkülerinden örnekler verdi.

Kervanın üçüncü durağı Erzincan’dı. Günün sabahında düzenlenen şehir gezisi sonrası TYB Erzincan Şubesinde yapılan toplantıda Şube Başkanı H. İbrahim Özdemir merhum Rıfkı Kaymaz hakkında bir konuşma yaptı. Daha sonra Nazım Payam’ın yönettiği “Deprem Edebiyatı” konulu bir panel düzenlendi. Panelde TYB Kahramanmaraş Şube başkanı Enver Çapar, TYB Sakarya Şube Başkanı Fahri Tuna, TYB Erzincan Şube Başkanı H. İbrahim Özdemir ve TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya bildirilerini sundular. Akşam yine TYB Şubesinde kervanımızdaki şairler ile Erzincanlı şairlerinin katılımıyla bir şiir etkinliği düzenlendi.

Kervanımızın dördüncü durağı Erzurum’du. Sabah düzenlenen şehir turunun ardından önce Palandöken Belediyesi Kültür Merkezinde TRT Sanatçısı Mehmet Çalmaşır tarafından mini bir konser icra edildi. Günün akşamında İbrahim Erkal Kültür Merkezinde Mehmet Ali Bulut’un başkanlığında “Erzurumlu Bir Düşünür: Nurettin Topçu” paneli düzenlendi. Panelde D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir, Prof. Dr. Mehmet Zeki İşcan, Dr. Nazif Öztürk ve Sait Mermer birer bildiri sundu.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/ankaradan-ardahana-kultur-kervani-6602/

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim