• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Edirne tarihimizin yazıldığı şehirdir

Edirne tarihimizin yazıldığı şehirdir
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından düzenlenen Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı’nın ilk durağı olan Edirne’de 30 Nisan 2018 tarihinde Edebiyat ve Şiir Fasılları gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, katılımcılara hoş geldiniz konuşması yaptı. Türkiye’nin birikimi olarak görülen kültür adamlarını Edirne’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Açılışta konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB olarak 40. yılında çok önemli faaliyetlere imza attıklarını fakat Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı’nın bu faaliyetler içerisinde özel bir yere sahip olduğunu belirtti.
img_6779.jpg 
TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan da Edirne’nin tarihimizin yazıldığı şehir olduğunu ve İstanbul’un fethinin bu şehirde planlandığını Hacı Bayram Veli’nin bu şehrin harcında katkısının bulunduğunu söyledi.
Açılış konuşmalarından sonra edebiyat ve şiir fasıllarına geçildi. Fasılda söz alan Edebiyatçı Yazar Necip Tosun, edebiyatçıların sadece gündelik olayları anlatmadığını geleceğe ilişkin sezgileriyle insanlara yol gösterdiğini bu anlamda balkanlarında ancak Ömer Seyfettin’in hikayelerinde okunabileceğini belirterek Osmanlının balkanlarda çözülüşünü Ömer Seyfettin hikayelerinde okuyabiliriz.” diye konuştu. Necip Tosun’dan sonra Sedat Sayın ve Tuğba Yavuz da kendi yazdığı hikâyelerden örnekler sundu. Kısa sunum sonrası şairler Rıdvan Canım, Abdullah Harmancı, Fahri Tuna, Faruk Uysal, Günay Alpagut, Mustafa Hatipler ve Mustafa Özçelik şiirlerini okudu.
Nitelikli bir izleyici kitlesinin katıldığı programda soru cevap kısmı da yapıldı. Program sonrasında Edirne uzmanı Dr. Mustafa Hatipler Edirne’nin tarihi ve kültürel mekânlarını Kültür Kervanı yolcularına gezdirdi.
img_6712.jpgimg_6790.jpgimg_6838.jpgimg_6926.jpg
ridvan-canim-(1).jpgimg_6830.jpgnecip-tosun.jpg
 
Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim