• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

“Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” Üsküp'te

“Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” Üsküp'te
TYB, Üsküp’te “Üsküp Edebiyat Oturumu” adlı etkinlik düzenledi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından “Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” çerçevesinde Makedonya’nın başkenti Üsküp’te “Üsküp Edebiyat Oturumu” adlı etkinlik düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla TYB, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Köprü Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Üsküp YEE Müdürü Dr. Şemsettin Şeker ve Köprü Derneği Başkanı Hüsrev Emin’in yanı sıra ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda akademisyen, yazar, şair ve edebiyatsever katıldı.

TYB Genel Başkanı Arıcan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, TYB’nin 40. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’de 40’ı aşkın faaliyet düzenlediklerini ifade etti.

Bu faaliyetlerden birinin de “Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” olduğunu dile getiren Arıcan, “Bu programla Balkanlarda, Evladı Fatihan’da 7 ülkeyi 40 şair, yazar, ilim adamı, gazeteci, sanatçıyla dolaşıyoruz. Kültür seyahati gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Projelerine uygun bir şekilde, milli şuuru kültür üzerinden anlatan Yahya Kemal’in şehri Üsküp’te de faaliyet düzenlediklerini anımsatan Arıcan, şunları kaydetti:

Devamı: http://www.mynet.com/haber/guncel/edirneden-mostara-kultur-kervani-uskupte-4098260-1

Bu haber toplam 822 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim