• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Enes Bayraklı: Türkiye’nin güvenliği öncelikle Türkiye’den başlar

Enes Bayraklı: Türkiye’nin güvenliği öncelikle Türkiye’den başlar

İran ile İsrail arasında yaşanan son gerilim sırasında Türkiye’de bazı çevreler yine “İran’ın güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir.” tarzı söylemleri piyasaya sürdüler.

Bu söylemi çoğunlukla İran’ın Türkiye’deki uzantıları dile getirdiğinden bunun da özünde Türkiye’nin İsrail karşısında İran’ın yanında yer alması gerektiği argümanına dayandığını söyleyebiliriz.

Uluslararası ilişkilerde ulusal güvenlik söz konusu olduğunda her koyunun kendi bacağından asıldığı, hiçbir devletin başka bir devlete ulusal güvenliğini emanet edemeyeceği bir sistemin hüküm sürdüğü herkesin malumudur.

Bundan dolayı Türkiye’nin, ulusal güvenliği söz konusu olduğunda kendi ayakları üzerinde duracak ve kendi işini kendi başına görecek bir düzeyde olması hayati öneme haizdir.

Bu durum haddizatında devletler arası güvenlik konularında iş birliği yapılamayacağı manasına tabii ki gelmez. Ama bu iş birliğinin sınırlı olduğu ve ulusal güvenliğin asla ve katiyen sadece bu tarz iş birliklerine dayandırılamayacağı ortadadır.

Zira devletler bekalarını ilgilendiren ulusal güvenlik konularında hep en kötü senaryoya göre hazırlıklı olmak zorundadırlar.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/turkiyenin-guvenligi-oncelikle-turkiyeden-baslar

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim