• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Erdal Tanas Karagöl: Merkez Bankası’nın faiz kararı

Erdal Tanas Karagöl: Merkez Bankası’nın faiz kararı
Merkez Bankası’nın görevi olan politika faizini belirleme kararı Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından yerine getirilmektedir.
 Bununla beraber, Merkez Bankası tarafından Para Politikası Kurulu’na (PPK) önemli görevler verilmektedir.
PARA POLİTİKASI KURULU (PPK)
Merkez Bankası’na göre, Para Politikası Kurulu (PPK) “fiyat istikrarını sağlamak amacıyla para politikası ilke ve stratejilerinin belirlenmesinde, para politikası stratejisi çerçevesinde hükümetle birlikte enflasyon hedefinin belirlenmesinde” görevli ve yetkilidir.
 
Diğer yandan, Para Politikası Kurulu (PPK) “para politikası hedefleri ve uygulamaları konusunda belirli dönemler itibarıyla raporlar hazırlayarak hükümetin ve belirleyeceği esaslar doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirilmesinde ve hükümetle birlikte Türk Lirasının iç ve dış değerini korumak için gerekli tedbirlerin alınması ve yabancı paralar ile altın karşısındaki muadeletini tespit etmeye yönelik kur rejiminin belirlenmesinde” görevli ve yetkilidir.
Bu nedenle Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarında alınan kararlar, fiyat istikrarının sağlanmasında, ekonomik büyüme oranının ve istihdamın hangi oranlarda gerçekleşeceğinde, TL’nin diğer paralar karşısındaki değerinin belirlenmesinde başta da alınan faiz kararlarının ekonomiyi ne ölçüde etkileyeceği hususunda belirleyici olmaktadır.
PARA POLİTİKASI KURULU (PPK) TOPLANTI TARİHLERİ
 

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/erdal-tanas-karagol/merkez-bankasinin-faiz-karari-4603485

 
Bu haber toplam 83 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim