• İstanbul 11 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 11 °C
  • Konya 3 °C
  • Sakarya 10 °C
  • Şanlıurfa 16 °C
  • Trabzon 12 °C
  • Gaziantep 9 °C
  • Bolu 5 °C
  • Bursa 9 °C

Hüseyin Akın Dertleşmeye Çağırıyor Tespitçi Dükkanı'nda

Hüseyin Akın Dertleşmeye Çağırıyor Tespitçi Dükkanı'nda

Hayatımızın manası, bir yönüyle şahitlik ettiğimiz, gördüğümüz, gözettiklerimiz ile netleşiyor. Bakarken neler göründü gözümüze, nelere göz yumduk, neleri göz ardı ettik; bunların hepsi bir hesabın konusu olacak. Bahsini ettiğimiz bu duyarlılığı şiirlerinde olduğu kadar denemelerinde de gördüğümüz Hüseyin Akın, muhtelif zamanlarda yayınlanan yazılarını 'Tespitçi Dükkânı' isimli kitapta bir araya getirdi. Orhan Gazi Gökçe yazdı.

Hayatımızın manası, bir yönüyle şahitlik ettiğimiz, gördüğümüz, gözettiklerimiz ile netleşiyor. “Dünya bir penceredir, her gelen bakar geçer” değişmez bir hakikat olarak ortada elbette ancak bakarken neler göründü gözümüze, nelere göz yumduk, neleri göz ardı ettik; bunların hepsi bir hesabın konusu olacak. Olan bitene, hayatın içinde akıp gidene bu duyarlılık penceresinden bakmak önemli olsa gerek.

Bahsini ettiğimiz duyarlılığı şiirlerinde olduğu kadar denemelerinde de gördüğümüz Hüseyin Akın, muhtelif zamanlarda yayınlanan yazılarını “Tespitçi Dükkânı” isimli kitapta bir araya getirdi. Velut yazarımız, “Deneme Yanılma”, “Kitabım Çıktı Alınmayın”, “Geçmiş Günler Matinesi”, “Canlı Renkler”, “Kaybolmak İçin Nereye Gitmeli”, “Yalan Dünyanın Yanlış İşleri”, “Hu Dönüşü” gibi kitapların ardından yazmak ile yaşamak arasında kurduğu nitelikli ilişkiye yeni bir bağ daha eklemiş oldu.

Ülke Yayınları’nın Edebiyat serisinden çıkan kitapta, kültürden sanata, din ve dil meselelerinden güncel tartışma konularına kadar birçok mevzu hakkında Hüseyin Akın, samimi, neşeli üslubu ile vurucu tespitlerde bulunuyor.

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Şiir Ezber mi Bozacak Rahatsız mı Edecek?08 Eylül 2025 Pazartesi 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim