• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İbrahim Karagül: Yeni bir Fars-Arap savaşı mı başlıyor?

İbrahim Karagül: Yeni bir Fars-Arap savaşı mı başlıyor?
ABD Denizcilik İdaresi, Cuma günü bir açıklama yapıyor ve “İran, Basra Körfezi’nde petrol tankerlerine saldırabilir” diyor.

Bu açıklamadan iki gün sonra, Pazar günü Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE), dört kargo gemisine sabotaj yapıldığı açıklaması geliyor.

İki ülke ve ABD kaynakları, BAE’nin El Fuceyra limanı açıklarında dört gemiye saldırı yapıldığı iddiasında bulunuyor ve İran’ı hedef gösteriyor.

“BÜYÜK OYUN” İÇİN “2. BÜYÜK YALAN”

Günlerdir ABD, İsrail, S. Arabistan ve BAE ekseninde inanılmaz gelişmeler oluyor, hareketlilikler izleniyor.

İran’a petrol ambargosunu ağırlaştıran, sekiz ülkeye (Türkiye dâhil) getirdiği muafiyeti kaldıran, hemen ardından uçak gemilerini, füze gemilerini, saldırı gemilerini, F-35 filoları dâhil uçak filolarını, bin kişilik hastane gemisini bölgeye sevk eden ABD, İran’ın saldıracağına dair istihbarat bilgisi aldığını öne sürüyor.

ABD Savunma Bakanı iki kez yurt dışı ziyaretini yarıda kesip “Washington’da olmalıyım” diyerek ülkesine dönüyor.

Ancak daha şimdiden bu istihbarat bilgisi, Irak işgali öncesi Saddam Hüseyin’in kimyasal silahları olduğu, mobil kimyasal silahlar bile üretildiği iddialarına çok benziyor.

O zamanlar George Bush, Tony Blair ve Colin Powell, bütün dünyayı aldatmışlar, BM Genel Kurulu’nda sunumlar yapmışlardı. Ve bu büyük yalan ancak Irak’ın paramparça olmasından sonra itiraf edildi.

Nasıl bir “istihbarat bilgisi” ise, Irak işgali öncesi hazırlıklara benzer bir hazırlık başlatıldı. Aynı hazırlık İsrail’de, S. Arabistan’da ve BAE’de de devam ediyor.

FARS MİLLİYETÇİLİĞİ İLE ARAP MİLLİYETÇİLİĞİ KAPIŞTIRILACAK..

ABD, İran’dan petrol alan ülkelere “artık petrolü S. Arabistan’dan alacaksınız” dedi. Bağdat yönetimine de İran’la arasına mesafe koyması baskısı yaptı.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/-yeni-bir-fars-arap-savasi-mi-basliyor-irani-gosterip-turkiyeyi-vurmak-iki-veliahtin-parasi-turkiyeye-akarken-bu-sefer-darbe-guneyden-mi-geliyor-peki-kim-bu-iceriden-operasyoncular-2050365

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim