• İstanbul 9 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C
  • Konya 6 °C
  • Sakarya 7 °C
  • Şanlıurfa 17 °C
  • Trabzon 13 °C
  • Gaziantep 14 °C
  • Bolu 4 °C
  • Bursa 9 °C

İhsan Kabil'den: Uzak diyarlardan bir festival: Yakutsk

İhsan Kabil'den: Uzak diyarlardan bir festival: Yakutsk
Yakutistan... Kendilerini Saha, ülkelerini Saha Cumhuriyeti olarak tanımlayan, Rusya Federasyonu’nun 3 milyon kilometrekare büyüklüğüyle en geniş alanına yayılan özerk cumhuriyetin başkenti Yakutsk’ta, 20-24 Ağustos’ta 2.

ihsankabilYakutistan... Kendilerini Saha, ülkelerini Saha Cumhuriyeti olarak tanımlayan, Rusya Federasyonu’nun 3 milyon kilometrekare büyüklüğüyle en geniş alanına yayılan özerk cumhuriyetin başkenti Yakutsk’ta, 20-24 Ağustos’ta 2. Uluslararası Yakutsk Film Festivali düzenlendi. Ülkede yaşayan toplam 1 milyon nüfusun yarısını oluşturan Yakutlar (veya Saha Türkleri) hala çoğunlukla kadim Şamanizm inancını taşıyorlar; toprağıyla, suyuyla, ateşiyle tabiat güçlerinin hakim olduğu inanç sistemini paylaşıyorlar. Ancak yıllardır Rusya’nın kültürel ve siyasi her türlü hakimiyeti karşısında inançlarından isimlerine, domuz eti yemeye, alfabelerine (öncesinde Latin alfabesi kullanılıyormuş) kadar gündelik hayatlarında değişiklikler meydana gelmiş ve bir kimlik buhranına duçar olmuşlar.


Yazının devamı için: http://haber.stargazete.com/yazar/uzak-diyarlardan--bir-festival-yakutsk/yazi-932768

Bu haber toplam 675 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim