Şairlerin şiirlerini okumasıyla başlayan söyleşi Şair Vedat Güneş’in ‘Bir sevda uzantısı’. Ve Mehmet Akif İnan anısına yazdığı şiiri okumasıyla başladı. Vahab Akbaş ‘Kurban’,’’Merhaba’. Mehmet Kurtoğlu ‘ Eski Bir şehrin sokaklarında’. İbrahim Eryiğit ‘’Bir İbrahim Olmak’ ve M.Atilla Maraş ‘ ‘Bahçe’ e ‘Yürür Sular Damına’ şiirleri okumasıyla sona erdi.
Programın Konferansı ise, ‘35.yıl sonra Kemal Edip Kürkçüoğlu’ idi. Rahmetli K.Edip Kürkçüoğlu Ş.urfa’nın Kültür.,edebiyat ve manevi hayatına kalemi ve düşünceleri ile hizmet etmiş önemli bir şahsiyettir. Maalesef vefatından sonra Urfalılardan gerekli ilgiyi de görmemiştir. TYB 35. Yılında bu muhterem zatı anarak vefasını göstermiştir.
Dr. Mehmet Sılay Kemal Edib Kürkçüoğlu’nun Resulullah (SAV) Efendimize yazdığı ‘Naat’ı okumasıyla söyleşinin takdimi ile TYB Şeref Başkanı D.Mehmet Doğan yapmıştır. Doğan Şehir kavramı ve şehir kimliği üzerinde durduğu konuşmasında,’ş.Urfa bugüne kadar kimliğini koruyarak gelmiş ilk 10 şehrimiz arasında yer almıştır. Şehir şairleri, kültürleriyle kimliklerini oluşturduklarını belirterek ‘ Ş.Urfa Nabi’si ile M.Akif İnan’ı ile kültür kimliğini bugünlere getirmiştir’ dedi.
Kemal Edip Kürkçüoğlu panelinin panelistleri Mehoç Dr. Hüseyin Akpınar Merhaudan besteledii ‘Hak Erenler’ şiirini Ney ile üfledikten sonra sözlerini de okuyarak toplantıya ayrı bir renk kattı.
Kurtoğlu, Kürkçüoğlu’nun hayatından kesitlerle edebiyatımıza, kültürümüze, tasavvufi hayatımıza yaptığı hizmetleri anlattı. Yusuf Turan Günaydın ise Kemal Edip’in hocalık dönemindeki ders notları üzerine yaptığı çalışmalardan bahsederek kültür ve medeniyetimize katkılarını dile getirdi
Toplantı sonunda resim sergisi gezilirken aynı zamanda yazar okur buluşması da gerçekleştirildi.
Haber: Ferhat Koç
Fotoğraflar: Ahmet Dur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.