• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Kültür Kervanı Şanlıurfa programı sona erdi

Kültür Kervanı Şanlıurfa programı sona erdi
Türkiye Yazarlar Birliğinin 35.

Programın 2. gününde Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Büyük Anfi konferans salonunda gerçekleştirilen Kültür programı, TYB Genel Başkan Yardımcı Ahmet Fidan’ın Ankara’dan gelen şair, yazar ve yöneticileri tanıtımıyla başladı.     

Şairlerin şiirlerini okumasıyla başlayan söyleşi Şair Vedat Güneş’in ‘Bir sevda uzantısı’ ve Mehmet Akif İnan anısına yazdığı şiiri okumasıyla başladı. Vahab Akbaş ‘Kurban’, ‘Merhaba’, Mehmet Kurtoğlu ‘Eski Bir şehrin sokaklarında’, İbrahim Eryiğit ‘Bir İbrahim Olmak’ ve M.Atilla Maraş ‘Bahçe’ ve ‘Yürür Sular Damına’ şiirleri okumasıyla sona erdi.Kemal Edip Kürkçüoğlu anıldı.    


 

Konferansın konusu ise, ‘35 yıl sonra Kemal Edip Kürkçüoğlu’ idi. Rahmetli K.Edip Kürkçüoğlu Şanlıurfa’nın Kültür, edebiyat ve manevi hayatına kalemi ve düşünceleri ile hizmet etmiş önemli bir şahsiyettir. Maalesef vefatından sonra Urfalılardan gerekli ilgiyi de görmemiştir. TYB 35. yılında bu muhterem zatı anarak vefasını göstermiştir.     

Dr. Mehmet Sılay, Kemal Edib Kürkçüoğlu’nun Resulullah (SAV) Efendimize yazdığı ‘Naat’ı okurken, söyleşinin takdimini de TYB Şeref Başkanı D.Mehmet Doğan yaptı.     

Doğan, şehir kavramı ve şehir kimliği üzerinde durduğu konuşmasında, “Urfa bugüne kadar kimliğini koruyarak gelmiş ilk 10 şehrimiz arasında yer almıştır. Şehir şairleri, kültürleriyle kimliklerini oluşturmuştur. Şanlıurfa Nabi’si ile M.Akif İnan’ı ile kültür kimliğini bugünlere getirmiştir” dedi. Panelistler renk kattı     

Kemal Edip Kürkçüoğlu panelinin panelistleri Mehoç Dr. Hüseyin Akpınar, Merhaudan bestelediği ‘Hak Erenler’ şiirini Ney ile üfledikten sonra sözlerini de okuyarak toplantıya ayrı bir renk kattı.     

Mehmet Kurtoğlu, Kürkçüoğlu’nun hayatından kesitlerle edebiyatımıza, kültürümüze, tasavvufi hayatımıza yaptığı hizmetleri anlattı.     

Yusuf Turan Günaydın ise, Kemal Edip’in hocalık dönemindeki ders notları üzerine yaptığı çalışmalardan bahsederek kültür ve medeniyetimize katkılarını dile getirdi.     

Toplantı sonunda resim sergisi gezildi. Daha sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde M.Atilla Maraş ve Dr. Mehmet Sılay’ın kitap okuması gerçekleştirilip, aynı zamanda yazar-okur buluşması da gerçekleştirildi.     

Konuklara ve programa katılanlara Kültür ve Turizm müdürlüğü yayınları olan kitap ve cd’ler hediye edildi.

 

Kaynak: http://sanliurfa.com/haber118845-Kultur-Kervani-Sanliurfa-programi-sona-erdi.htm

Bu haber toplam 1672 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim