• İstanbul 11 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Konya 9 °C
  • Sakarya 10 °C
  • Şanlıurfa 20 °C
  • Trabzon 14 °C
  • Gaziantep 16 °C
  • Bolu 7 °C
  • Bursa 12 °C

Markar Esayan'dan: Hasan Cemal, etek ve akıl boyu üzerine...

Markar Esayan'dan: Hasan Cemal, etek ve akıl boyu üzerine...
Uzun zamandır okumuyordum. Bunu küçümsemek için söylemiyorum, çünkü Hasan Cemal, Murat Belge, Ahmet İnsel, Mehmet Altan, Şahin Alpay, Cengiz Çandar ve tüm o şüreka artık bana tek bir kişi olarak görünüyor.
markar-esayan12

Uzun zamandır okumuyordum. Bunu küçümsemek için söylemiyorum, çünkü Hasan Cemal, Murat Belge, Ahmet İnsel, Mehmet Altan, Şahin Alpay, Cengiz Çandar ve tüm o şüreka artık bana tek bir kişi olarak görünüyor. Kazara birisinin yazısına denk geldiğimde, o mahallenin ruh durumuna dair bilgiye sahip oluyor zaten insan. 'Güvenilirlik ne kadar değerli bir şey' diye düşünüyorum. Bu insanları uzun yıllar yazılarından takip ettik, ben birçoğu ile birlikte çalıştım. Bir tanesi tez hocam. Her zaman onlara ve fikirlerine saygı gösterdim.

Hasan Cemal geçenlerde bir yazı yazmış, yeni okudum. Biliyorsunuz T24, Radikal ve Taraf bunların toplaştığı yer. O yüzden merak ettiğimde bu siteleri tıklamak yeterli oluyor. Hasan Cemal'in, 'Dindar kemalizm geliyor, sandık çoğunluğuna dayalı baskı rejiminde özgürlükler tehlikede' temalı yazı dizisi ile karşılaşıyorum. 'Garp cephesinde yeni bir şey yok anlaşılan. 'Özgürlüklere ahlaki tarif ya da etek boyu yasağı' isimli bir 'başyapıt' dikkatimi çekiyor, tıklıyorum. Cemal, Ahmet Davutoğlu'nun 'Biz bütün özgürlükleri yeni bir ahlaki formasyonla buluşturacağız' sözünü alıp, İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi yönetiminin okulda eteği yasaklamasına bağlamış.

Yazının devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/MarkarEsayan/hasan-cemal-etek-ve-akil-boyu-uzerine/55873

Bu haber toplam 846 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim