• İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Mustafa Özcan: Pederşahi toplumdan maderşahi topluma

Mustafa Özcan: Pederşahi toplumdan maderşahi topluma
8 Mart kadınlar gününe takaddüm eden günlerde kadınların toplumsal karnelerinin pek iç açıcı olmadığını görüyoruz. Gerçekleri gizleyerek ve popülizm yaparak ağır durumu hafifletecek değilim.

 Bu üstelik doğrudan kadınları suçlama da değil.  Yine de çuvaldızı kendimize iğneyi de onlara batıralım.  Kadın cinayetleri üzerinden sürekli erkekler hırpalanıyor. Halbuki mesele birleşik kaplar teorisindeki gibi epey karmaşık.   Erkekler yumuşayınca kadınlarda adalelerini gösteriyor ve sertleşiyorlar. Durum tahterevalli gibi.  Pasifleşen ve görevlerini ihmal eden hatta kötüye kullanan erkekler rollerini kaybediyorlar. Çözüm kestirmeden herkesin kendi rolüne geri dönmesi.  Ama nasıl?  İşte bu sorunun cevabı zor.  İrade ve iyi niyet gerektiriyor. Sorunu da temelden anlamalıyız.  Bu alanda da heva baskın çıkıyor.  Çözümü bunun için zor. Erkekleri suçlayarak hatta yok farz ederek bir çözüm formülü bulmak imkan dışı.

Son sıralarda Seçil Erzan tipli kadınların yükselişe geçtiklerini ve sayılarında artış olduğunu görüyoruz. Suç makinası gibiler.  Onların şahsında pederşahilik yerini maderşahiliğe terk ediyor.  Baba erkil değil ana erkil bir topluma doğru kayıyoruz.  Bırakın nüfusumuzu artırmayı veya korumayı ailemizi bile korumaya gücümüz yetmiyor.   Hanım ağalar devrine doğru gidiyoruz. Bu elbette fıtratın bozulmasıdır. Seçil Erzan gibiler doğru yapıyorsa gam değil, doğru yolda sayılırız!  Bozulma değil düzelme yolundayız! Zaten yanlışı başka yanlışlarla düzeltmeye alıştık.

 Kadınlar gününe takaddüm eden saatlerde yeni bir vukuata uyandık. Bu hiçbirine benzemiyor.  Yeni bir kadın tipiyle de karşılaştık.  Eylem Tok isimli bayan yazar oğlunun işlediği bir kazaya müdahale ederek cinayete çevirmiştir.  16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur ehliyetsiz kullandığı araçla kaza yapıyor taksiratla Oğuz Murat Acı’nın ölümüne neden oluyor. İlk yardım sunacağı yerde olay yerinden kalleşçe sıvışarak ardından sırra kadem basıyor.  Daha doğrusu annesiyle birlikte ilk uçakla Mısır’a damlıyor.  Ardından da ver elini pasaportunu taşıdığı ABD illerine. Olayın geç duyulması için de muhterem annesi kazazedelerin telefonlarına toplayıp alıp götürüyor. Burası kazaya falan değil taammüde giriyor.  Yani tam teşekküllü bir cinayet. Bu yönüyle Kanıt dizisine senaryo olabilir. Artık buna kaza demenin imkanı yok. Anne Eylem Tok yazar olduğundan dolayı yazdığı kitapları merak ettim. Hakkında ön bir bilgim bulunmuyordu.  

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/pedersahi-toplumdan-madersahi-topluma/

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim